Vendégeknek illetlenség a kenyeret úgy odaadni, hogy a héja még rajta van?
Anyum szerint igen.
Ugyanezt gondolja a narancsoknál is, nem lehetne úgy termeszteni a narancsokat hogy héjjuk ne legyen?
Dehogy. Híres magyar étteremben dolgoztam, ott is rajta volt a héja. (Szerintem az a legjobb része
)
Narancsot azert vendegnek megpucolnám. Senki se szeret az asztalnál frocsogni, csopogni, hova tezsi a héjat stb
Valaki szereti a héját. Pl én.
Ne butáskodj.
Az otthoni vendéglátásnak nincsenek kötelező előírásai. Legalábbis a régi nagypolgári, és attól fölfelé szertartásosság a múlt.
Van, akinek az is nagy dolog, hogy a konyhában tud tálalni a vendégeknek, és olyan is, aki egy hétköznapi reggelihez étkezőben terít, szépen felöltözve költi el stb.
Nem kell leszedni a kenyér héját, de ha rendes terítés van (különféle tányérok, evőeszközök, poharak stb., akkor egy külön kosárkában, kendővel letakarva tegyétek az asztalra.
Esetleg ha van olyan, akinek gondja van az étkezéssel, figyelmességből a neki szánt szeletet lehéjazhatjátok.
A narancs meg fröcsköl, azt jobb gerezdekre szedve kínálni.
Szerintem az az illetlenség, ha valaki összetapogatja. Nem kell levágni a héját. Sőt! Én is csak kisgyerekek esetében tudom elképzelni, mindenki más héjával eszi. Vagy ha nem, akkor majd leszedi magának.
Banánt hogy ad anyukád? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!