Hogyan kezelitek azt a szituációt, ha van valaki a rokonságban, aki nem tud kulturáltan enni?
Ismerem ezt az érzést, engem is ki tud borítani és minden alkalommal elönt a szekunder szégyen, de amúgy ismeretlenekkel kapcsolatban is.
Pl amikor svédasztalos vacsoráknál azt látom, hogy egy tányérba pakolnak meg halmoznak minden ételt válogatás nélkül (pörkölt sültkrumplival, rá sült hús és még a tetejére savanyúság), vagy a használt leveses tányért újra használják a főételhez, ezektől én kivagyok.
Nekem volt egy ilyen csajom, aki azert nem akart bemutatni a szuleinek, mert nem kessel-villaval ettem e porkoltot nokedlivel, hanem kanallal.
De megnyugtattam, hogy nem hozok szegyent a fejere, mert ket kanallal is tudok enni :)))
Nem igazán értem a keresőszavaknál a nyüszítést a hörgést és a kiabálást! Te valami Tourette szindrómással vagy rokonságban és rendszeresen járkálsz vele étterembe?
Engem speciel semmivel nem zavar jobban az étteremben sem, mint otthon a konyhaasztalnál, ha valaki csámcsog, teleszájjal beszél, potyog a kaja a szájából, vagy ehhez hasonlók. És nem a publikum miatt, mert azt leszarom, hanem mert számomra gusztustalan.
Nekem az idősebb rokonok közt van olyan aki bárhova is megyünk, mindig húslevest kér, és mindig olyan szinten teleszórja borssal (vagy paprikával) a levesét, hogy elkezd krákogni meg fuldokolni, ököllel verni az asztalt, meg teli torokból szidni meg anyázni az éttermet miközben a dugiban bevitt pálesszal hadonászik
Minden évben megfogadjuk hogy nem lenne helye egy asztalnál se velünk, se más jóérzésű emberekkel, de sajnos a rokoni kapcsolatra tekintettel mindig ott "kell" lennie
#6: Pont akkor írhattam magyarázatképp a szituációt :)
Csupán kíváncsi vagyok hogy a mi családunk ilyen-e egyedül
Úgy érted ha *autista*?
Sehogy.. Nem tudsz rajta segiteni..
Miért keresel egyáltalán rokonokat? Senki nem kényszerit rá, meg ha nem keresed őket, attól még nem leszel *magányos*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!