Ha egy helyen van előétel, leves, meg ilyesmik, de csak főfogást rendelünk az illetlenség?
Valaki biztos :D
Ha csak kicsit vagyok ehes, akkor mindig eloetelt eszem, ha nagyon, akkor foetelt. Levest nem szoktam, maximum akkor, ha direkt azert megyek, pl pho leves, ilyesmi, bar az onmagaban is nagyon laktato.
Fizetsz erte, azt eszel, amit szeretnel, szerintem ez nem illetlenseg.
Dehogy illetlenség. Rendelsz főételt, a cincér persze megkérdezi, hogy hozhat-e először valami előételt, hiszen az is a dolga, hogy eladjon. Aztán ha végeztél a főétellel, akkor automatikusan hozza a desszertlapot, ugyanezen okból. Ha nem kérsz desszertet, akkor megkérdezi, hogy kérsz-e kávét.
De te mindenre mondhatsz nemet, ő csak próbálkozik, hogy hátha.
Étteremben dolgozom, nagyon ritka, hogy valaki három fogást eszik végig. Persze az is ritka, ha valaki csak főételt kér, mert hát jó vagyok eladásból, és rengeteg olyan technika van, amik elhitetik veled, hogy te mindenképp szeretnél valami mást is fogyasztani. De ha nem, hát nem. Ha ízlett a kaja, és a közelben jársz, úgyis jössz majd máskor is.
Ezek opcionálisak.
Nem magyar étteremben, hanem sehol a világon nem szokás ezt így mind végig enni. Általában vagy-vagy, kinek mi kell, vagy előétel, vagy leves, sőt, valaki csak egy előételt eszik. Az étlapról mindenki azt eszik, amit akar.
5-6-8 fogásos ételsor, amiben esetleg (mert miért ne, de nem kötelezően) pont a klasszikus rendben vannak a fogások, azt ne keverjük ide, más világ, más rendszer, más stílus.
Ugyanaz vagyok férfiben, mint #2.
Képtelen vagyok pl egy levesnél többet együltőhelyemben megenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!