Ha elmész valakihez látogatóba és megkínálnak sütivel akkor illetlenség mindet megenni?
Változó.
Ha tényleg egyedül vagy, akkor esetleg megeheted. Van, aki sokat tesz ki (mert azt "Úgy illik") - de elvárja, hogy ne egyél sokat belőle.
Szerintem kérdezd meg.
Létezik a TÁL (tálca) és a TÁNYÉR.
Ha a vendéglátód több darabot tesz az asztal közepére, akkor az KÍNÁLÓ - TÁL, amiről egyet (vagy később még egyet, kettőt...) vehetsz. A vendéglátód természetesen mond valamit hozzá, pl. "kóstold meg / vegyél belőle, most sütöttem / kaptam a nagyitól". Akkor egy darabbal kezded, és majd illik megint kínálni. Ezt száraz, kézzel megfogható sütivel lehet csinálni, kevésbé elegáns helyen. Jobb, ha legalább szalvétát adnak alá.
Egyértelmű lesz az ügy, ha a vendéglátó a telerakott nagy kínáló-tálon kívül eléd tesz egy üres kistányért - akkor arra veszel egyet (majd kapsz még, esetleg kérsz: "hűdefinomez" ..)
Bunkóság a vendéglátótól, ha elég rak egy sütivel telipakolt tányért, hogy ezt egyed - de bunkóság tőled is, ha az összeset simán benyomod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!