Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi a nagyobb illetlenség...

Mi a nagyobb illetlenség vendég érkezésekor?

Figyelt kérdés
Mindegy hogy várt vagy váratlan.

aug. 5. 11:07
A kérdező szavazást indított:
Beengedni a lakásba rendetlenség esetén
Nem beengedni a lakásba, így titkolni a rendetlenséget
13 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
92%
Én beengedtem a lakásba, az először( de utoljára is!) és váratlanul odalátogató ismerőst. Akkor értünk haza gyerekeknek vásároltunk iskolakezdésre. A cuccokat leraktuk, ahová tudtuk, amikor csöngetett. Látta, és mondtuk is, hogy mi van, rosszkor jött. Amúgy a rend és tisztaság megszokott volt nálunk. De akkor mindenhol elpakolásra váró szatyrok, csomagok. Utána történt -Budapesten- az eset: anyám fodrásznál volt, amikor hallotta, hogy a fodrásznak mesélte, hogy név szerint nálam mekkora kupleráj volt. Nem ismerte anyámat, a fodrászunk viszont közös volt. Lehet, hogy jobb lett volna elküldeni azzal, hogy most nem alkalmas a látogatása, de az ilyen inkább mindig maradjon távol tőlem.
aug. 5. 11:34
 2/5 anonim ***** válasza:
90%

Ha várt, akkor nagy bunkóság nem beengedni vagy akkora rendetlenséggel várni, hogy az zavaró legyen.

Akkora kupi sosincs, hogy ne mernék beengedni egy váratlan vendéget. Váratlan vendég amúgy sosem jön hozzánk, de inkább azzal lennék bajban, hogy mivel kínáljam. Üdítők szoktak itthon lenni, de sütik / rágcsálnivalók "csak úgy" nem.

Egyszer esett volna be hozzám valaki váratlanul, de nemhogy nem voltam otthon, aznap esti programom is le volt fixálva, így csak késő este terveztem hazamenni. Még a telefont sem tudtam felvenni, csak 1 óra múlva tudtam visszahívni. Akkor mondta, hogy ott álltak a ház előtt, és még a környéken sétálnak. Mondtam, sajnálom, aznap nem is leszek már otthon. Megsértődhettek, mert utána érezhetően fagyos lett a viszony.

aug. 5. 12:09
 3/5 Metionin ***** válasza:
100%
Aki váratlanul beállít, az nem vendég. A vendéget hívják. Szóval ha vendéget várok, akkor eltakarítom az esetleges kupit mire jön, a váratlanul odaállító embert meg nem engedem be akár van kupi, akár nincs.
aug. 5. 12:10
 4/5 anonim ***** válasza:
92%

Ha várt vendég, akkor nem tudom elképzelni, hogy rendetlenség lenne. Mondjuk sosincs nálunk olyan rendetlenség, hogy ne lehetne bárkit beengedni, akár váratlanul is.

Szóval én beengedném mindenképpen. Ha rendetlenség van, akkor elnézést kérek.

aug. 5. 12:12
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős hozzám váratlanul nem jön. Idegentől megkérdezzük érkezése okát, ha lehet elintézzük, különben máskor visszavárjuk. Több eset nincs.
aug. 5. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!