Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért kell jobb lábbal felkeln...

Miért kell jobb lábbal felkelni? Mi erre a magyarázat?

Figyelt kérdés

2024. júl. 13. 10:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Az emberknél általábban a jobb oldal az ügyesebb.Főleg a kéz esetében és ebből jön az ,hogy a jobb oldalhoz társítják a jó dolgokat.

A bal oldala az embereknek az ,ami a gyengébb,ügyetlenebb és ebből ered az ,hogy ehez társítjuk a rossz dolgokat.

A ,,matek" egyszerű.

Ha jobb lábbal vagy is jobb oldalal kelsz fel akkor a napod is jobb lesz.

Ha bal oldallal kelsz fel vagy is a rosszabik oldaladal akkor a napod is rossz lesz.

2024. júl. 13. 10:41
 2/6 anonim ***** válasza:
70%
Nekem azért mert a bal hiányzik
2024. júl. 13. 10:48
 3/6 anonim ***** válasza:
73%
Egyenlőre még egy ágyban alszunk ketten, egyikünknek bal lábbal kell kelni.:D
2024. júl. 13. 11:12
 4/6 anonim ***** válasza:
79%
Én úgy szoktam. Másik oldalt a fal van. Kivételt képezett, amikor bordarepedésem volt és másképp szerencsétlenkedve másztam ki az ágyból.
2024. júl. 13. 11:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez nem szokás, ez babona!

Azt pedig az ezotériában kérdezd!

Amúgy ez a babonba úgy szól, hogy akkor szerencsétlen leszel.

2024. júl. 14. 00:26
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigieket.

Nem a babona részére voltam kíváncsi. Egy ismerősöm mondta, hogy van vmi értelme, csak nem tudta elmondani, hogy mi. Egy egyetemi tanár előadásában hallotta, de nem emlékszik, hogy kiében.

2024. júl. 14. 05:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!