Mit mondjak, ha elfelejtettem elmenni egy találkozóra?
Egyszer még oké, előfordul, na de többször hogyan? Nem jó a rendszered: legyen egy asztali naptárad, amibe mindent felírsz, és hét elején nézd át, tudatosítsd az adott heti teendőket. Majd minden reggel újra, hogy aznapra mi a dolgod. Így nem fogod elfelejteni.
Átaludni nem tudom, hogyan lehet, éjjel/hajnalban lennének a találkozóid, vagy te nappal alszol, vagy mi?
Okostelefon mellett hogy lehet bármit elfelejteni? Írd be, hogy riasszon 1-2 órával a program előtt, naptárban akármennyit be lehet állítani. Így még ha el is felejted, akkor is időben szól, ha másik dolgod is van épp mert annyira elfelejtetted, akkor is még a találkozó ELŐTT tudsz szólni, hogy késel/toljátok el.
A màr elfelejtett dolgokon nem hiszem, hogy sértődés nélkül tudsz segíteni, mert igen: ezzel azt sugárzod, hogy ennyit ér a másik, és ez senkinek sem esik jól.
De ha változtatsz a dolgon, és úgy kérsz újra találkozót, hogy tudod, hogy gáz vagy, de X és Y dolgot tettél meg, hogy ne forduljon többet elő, szívesen találkoznál újra, akkor esetleg lehet esélyed.
Egyébként ilyen szintű feledékenység mellett én elmennék dokihoz is kivizsgálásra, állhat-e esetleg komolyabb ok a koncentrációzavar hátterében. Főleg, ha esetleg hajlamos vagy a találkozókon kívül mást is elfelejteni.
Valahogy tényleg oldd meg a dolgot, akár a telefonba beírt riasztással is, de tényleg jobb. Vagy a naptáradat nézegessed sűrűbben, és akkor fogod látni a hetedet ahogy alakul.
Ha mégis előfordul, hivatkozz a sajnálatos feledékenységedre, kihangsúlyozva, hogy nem rá vonatkozik személyesen, hanem magadnak is elfelejtesz dolgokat. És tényleg jó ha cserébe meghívod valamire... :) Az jó. Csak közöld azt is, hogy bármit el tudsz felejteni és nem személyesen rá vonatkozik, és hogy akár emlékeztessen is egy nappal előtte, vagy egy-két órával előtte... Akár még így is okésodik a dolog.
Szerintem mindig az egyenes út a legjobb, bárhogy szépíted, ha továbbra is előfordul veled ilyesmi akkor pedig még rosszabb a magyarázkodás.
Én a helyedben azt tenném - ha még lehetséges egy tali - és akkor őszintén elmondanám a problémám .
"Nézd, fontos vagy nekem , de nagyon feledékeny vagyok az utóbbi időben és máshol is előfordult már....stb"
Ha fontos vagy neki -talán megérti -
habár ismerek olyant is akit nem nagyon érdekelné már..
a riasztó beállítása szerintem is jó dolog 1-2 órával előtte - na meg többször is --
Mindenféleképp a feledékenység okát is jó volna feltárni - mi okozza (stressz, túlterhelség , stb .. ) hogy javítani tudj a helyzeteden
*Kiírom azt így is. :
B-vitamin,Lkarnitin, Omega3zsirsav,Lecitin,GingkoBiloba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!