Mért nem halt még ki az az idétlen szokás, hogy "Javulást kívánok", "Jó étvágyat kívánok", "Szép napot kívánok", "Jó nyaralást kívánok"?
Ilyen mágikus gondolkodás a 21. században elavult. Semmi nem lesz attól jobb, ha kívánják, és 2 percen belül el is felejtik a kapott kívánságot. Haldoklónak javulást kívánni például kifejezetten visszataszító.
A boldog születésnapot-nak még van értelme, mert ha felköszöntik, akkor tényleg boldog lesz. A Boldog új évet-et is el tudom fogadni, mert az egy évben egyszeri, különleges alkalom, jó, hát maradjon fenn ez a szokás.
A Jó napot kívánok az egy köszönés, az rendben van, annak nem a kívánság a mondanivalója, hanem az üdvözlés.
Kérdező, nyugodj meg, már megint a semmin forrongsz. Ha neked ennyire sérti a lelkedet egy jókívánság, akkor kérd meg a családodat és a barátaidat, hogy neked ne mondjanak ilyeneket és a "probléma" meg is szűnt. Nyilván badarság lenne beleszólnod abba, hogy mások hogyan beszéljenek egymás között, hiszen ahhoz semmi közöd.
Legyen csodálatos napod és jó egészséget kívánok neked és minden számodra kedves embernek!
A kívánság egy óhaj, nem varázslat. Én kívánhatok neked minden jót, ha te a lelked velejéig pesszimista vagy.
Ha a te köreidben úgyse szokás az ilyen, akkor miért is kavar fel, ha mások használják ezeket a formulákat?
"De nem ér semmit."
. A kedvesség kifejezése nem ér semmit? Jólvanakkor..
"És azért zavar, mert nem szeretem az irracionalitást, sem ebben, sem másban."
Akkor miért viselkedsz ilyen irracionálisan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!