Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért eszik a magyar hatalmas...

Miért eszik a magyar hatalmas adagokat?

Figyelt kérdés

Miért van az hogy nálunk egy étkezésre ekkora mennyiségű,gyakran többfogásos menüket eszünk?

Tudom, hogy régen a fizikai munka miatt jóval több kalóriára volt szükség,de akkor hogy lehet, hogy például japánban meg más ázsiai országban egyszerre kis adagok fogyasztasa alakult ki? Gondolom régen nekik is több,nehezebb fizikai munkajuk volt

2024. máj. 13. 14:57
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
10# ezt a férfias dolog zabalni dolgot külön kiemelném,mert ez is érdekes jelenség. Sok férfi ismerősöm rendesen dicsekszik az elfogyasztott étel mennyisegevel hisz ő férfi és neki kell az energy. Ez persze okés csak nem abban a formában és akkora adagban ami megszokott kis hazánkban.lattam már irodai munkát végző férfit is kondernyi adagokat pusztitani
2024. jún. 17. 11:54
 12/12 anonim ***** válasza:
0%

Hát igen, ez annak a következménye, hogy x generáció azért eszik, mert szüksége van rá... a következő generáció fejében, aki már nem olyan munkát dolgozik, meg úgy maradt ez meg, hogy apám / a férfiak sokat ettek, és azt társítják a férfiasságoz.

Annyit még kihagytam, hogy ahol meg nem kellett napszámban dolgozni, mert olyan főűri stb. életszínvonalon éltek, meg az ütötte fel a fejét, hogy akkoriban max. a nemesi cím, a kastély / vár / jobb ház, a ruha, a szolgálók és a háztartásban előforduló ételek íze, minősége, exkluzivitása adta a státuszszimbólumot (míg manapság a rangot, gazdagságot az étellel való puccolás nélkül is lehet megmutatni - telefon, autó, óra, munkahely vagy jó nevű vállalkozás, nyaralások, plasztikai műtétek, trendi fodrászhoz járás stb.)... és ott azért könnyen elcsábul egy ember, hogy hú, ez is finom, az is finom, ezt is megeszem, azt is megeszem... vendégségnél meg nyilván kell 20 fogás nagy mennyiségben, hogy megmutassam, ki vagyok / ne maradjak el a többitől.

Amúgy ez a gondolkodás is megmaradt egyeseknél a mai napig. Pár éve volt itt az a kérdező, aki folyamatosan nyomta azt a dumát, hogy ő a hájasságával nem ronda, hanem igenis a jólétet szimbolizálja, hogy van pénze finomakat enni, ezért a nőknek vonzódniuk kellene hozzá. Pedig ma már nem csak és kizárólag az mutatja meg az ember gazdaságát, hogy mennyit tud enni.

2024. jún. 17. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!