Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Tényleg benne van ez az...

Tényleg benne van ez az etiketben?

Figyelt kérdés
Az anyám rendszeresen azzal szekálja a tesómat hogy úgy kell enni hogy a balkèzben a villa a jobb kèzben pedig a kès.Nem mindegy hogy ki hogy eszik az a lényeg hogy kènyelmes legyen.Èn ugy eszek ahogy az imént leírtam de ha más máshogy eszik nem èrtem hogy miért gond

2023. febr. 24. 03:31
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2023. febr. 25. 20:55
 12/32 NTBS ***** válasza:
Igen, én se szeretem, de társaságban így érkezem.
2023. febr. 27. 16:02
 13/32 anonim ***** válasza:
az angol királynőnek azt is megtanították hogy hogy kell késsel-villával banánt enni. manapság vendéglátóhelyeken megtanítják a felszolgálóknak hogy a vendég hogy jelezhet ha pl befejezte az étkezést, vagy még ne vigyék el a tányért, de tisztában vannak vele hogy sokan az alapvető dolgokat sem tartják be, nem nézik kiközösítő szemmel azt aki egy kanállal végigeszik mindent. otthon meg aztán tényleg teljesen mindegy
2023. febr. 27. 19:30
 14/32 anonim ***** válasza:
0%

"nem èrtem hogy miért gond"

Elég baj az nekünk... Az ilyen sutyerákok miatt tart itt ez az ország.

2023. febr. 27. 19:38
 15/32 A kérdező kommentje:
#14 Vannak ennél sokkal fontosabb dolgok a világban
2023. febr. 28. 08:42
 16/32 A kérdező kommentje:
Pont hogy ezért tart itt az ország mert mindenki a másik dolgálval törődik ès nem a sajátjával
2023. febr. 28. 08:43
 17/32 anonim ***** válasza:
Ez különböztet meg minket az állatoktól.
2023. febr. 28. 08:47
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

" 16/17 A kérdező kommentje:

Pont hogy ezért tart itt az ország mert mindenki a másik dolgálval törődik ès nem a sajátjával"

Az illemtan nem a mások dolgával törődés.

Mint írták, nem öncélú.

Evésről kérdezel tudom, de más példákat hozok szemléltetésül.

Színház, mozi stb. ruhatár. Ha hölggyel együtt vagy ott, kifelé úgy illik, te kéred ki mindkettőtök kabátját. Előbb a sajátodat öltöd fel, majd felsegíted a hölgyre. Miért? Milyen hülyeség ez?

Azért így van, mert te, mind figyelmes férfi, nem vennéd a lelkedre, hogy amíg te tollászkodsz, a nőre rámelegedjen a kabát.

Tánc (ma már más a módi, de itt olyan klasszikusokat érts rajta, amit inkább csak tévében látsz):

A férfi vezet. A jobb kezével átkarolja a nőt, de úgy hogy a tenyere kifelel nézzen. Megint egy hülyeség. Miért? Azért mert a kézfej nem izzad, a tenyér igen.

Ha egymás mellett mentek az utcán, a férfinak azon az oldalon kell elhelyezkednie, ahonnan veszély érkezhet. Pl. ha bal kezetek felől van az úttest, akkor a nő menjen a jobb oldalon. Ha megfordultok, akkor pedig a balon.

Társasági élet (ez is kiment a divatból):

A táncmulatság zárt körű. Ha egy férfi felkéri a nőt táncolni, nem illik elutasítani. Ha megteszi, akkor az összes többinek is nemet kell mondania. Miért? Mert ismerősök. Rokonok, barátok stb., akik azért jöttek össze, hogy együtt kellemesen múlassák az időt. Válogatni, szelektálni sértő lehet.

Más ugyanaz nyilvános helyen. Ott egy idegennek nyugodtan nemet lehet mondani.

Kicsit olyan ez mint a KRESZ.

2023. febr. 28. 11:20
 19/32 A kérdező kommentje:

Ha a Kreszt nem tartod be azért büntetés jár ha az illemet nem akkor semmi

De a pèldák amiket írtál azokat èn betartom

2023. febr. 28. 16:33
 20/32 anonim ***** válasza:
Bizonyos illemszabályok mellőzésének büntetése rosszabb is lehet, mint az a pár ezer Ft... lenézés, kerülés, kiközösítés, stb. Nekem nem hiányzik, hogy bunkónak gondoljanak.
2023. febr. 28. 16:39
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!