Bunkóság visszautasítai keresztszülői felkérést?
Figyelt kérdés
Az egyik barátomnak nemrég született kisfia és felkért, hogy legyek én a keresztapa. Én viszont ezt nem szeretném vállalni, mert nem is szeretem a gyerekeket és egy ilyen felelősséget nem is szeretnék a nyakamba venni. Szüleim szerint ez egy nagyon nagy bunkóság volt tőlem, hogy nem vállaltam.2022. aug. 29. 11:37
11/22 anonim válasza:
Utolsóval egyetértek. Manapság már nem a vallásosságról szól, hanem arról hogy milyen drága ajándékokat veszel a kölyöknek. Gondolom azért is kértek fel, mert jól állhatsz anyagilag, és a kölyökre való kifogással húznának le. Dehogy bunkóság, én sem lennék az, mert utálom a gyerekeket.
12/22 anonim válasza:
Ezt csak az tudja megmondani, aki felkért téged.
HIába mondjuk mi itt sokan, hogy megfelelő stílusban előadva nem bunkóság, ha az illető barátod mélységesen sértőnek és bunkónak érzi.....
13/22 anonim válasza:
#12: szóval attól bunkóság valami, mert egy valaki annak érzi?
14/22 Metionin válasza:
12. Akkor már inkább sértődjön meg a felkérő azért, mert nem vállalja, minthogy elvállalja aztán szarik a gyerekre és azon menne a sértődés. Akkor valamennyire jogosan kérdezhetné, hogy ha szarsz rá, miért vállaltad el.
15/22 anonim válasza:
Nem hinném, hogy bunkóság lenne. Ha tisztelettel visszautasítod, akkor nem kellene hogy problémát csináljanak belőle.
17/22 anonim válasza:
Nem bunkóság, õszintén mondd meg nekik, hogy éretlennek érzed magadat a keresztapaságra.
19/22 anonim válasza:
Nem bunkóság. (Én is utasítottam már vissza, nem volt kedvem más gyerekét finanszírozni, elég a sajátomat). Persze ezt nem így mondtam, egyházi dolgokra hivatkoztam és arra, hogy nagyon leköt a családom, a munkám, stb.
20/22 anonim válasza:
Nem az. Én is megtettem. A sógornőm (férjem nővére) kért fel a harmadik gyerekük keresztanyjának. Nem vállaltam, és bár lett volna elég más érvem is, csak annyit mondtam, bár meg vagyok keresztelve, elsőáldozva, bérmálva (egyik sem rajtam múlt), nem tartom a vallást, nem vagyok hívő. Innentől pedig nem megyek be a templomba eljátszani azt, ami tőlem hiteltelen. Elfogadták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!