Az mennyire gáz, ha nem tudok úgy késsel-villával enni, hogy mindig a bal kezemben legyen a villa?
Figyelt kérdés
Anyám azt mondta, hogy késsel-villával evés során mindig a bal kézben van a villa. Én csak a hús vágásának idejére fogom bal kézzel a villát, amúgy ha be akarom kapni a falatot akkor átteszem mindig a jobb kezembe, mert amúgy bal kézzel irtó béna vagyok.
Eddig azt hittem én is jól csinálom, de mióta kiderült, hogy ez nem késsel-villával evés azóta eléggé szorongok emiatt. Nagyon ciki így enni, ahogy én eszek?
2022. júl. 30. 19:03
41/42 anonim válasza:
Hát... így is fel lehet fogni.
Mindenesetre jobb helyre ne menjél.
Útszéli menzán még elmegy ez is.
42/42 anonim válasza:
Gyerekkorban kell alapvető viselkedést megtanulni, akkor később is csak így kényelmes. Aki gyerekkorában nem tanult meg késsel-villával enni, annak nehezebb, de biztosan hozzá lehet szokni. Bunkóság alapból elutasítani a kultúrált viselkedést. Persze, érhetsz kézzel is vagy fakanállal. Az evőeszközök váltogatása ügyetlenkedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!