Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem akar villával enni...

Miért nem akar villával enni a 16 hónapos lányom?

Figyelt kérdés
Inkább belenyúl kézzel a tálba és avval eszik. Ez normális? Kanállal próbálgat, de még avval sem ügyes. Mennyi idős kortól tudnak enni rendesen evő eszközzel?

2020. júl. 5. 22:14
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Kicsi hozzá. Miért ilyen fontos, hogy villával egyen?
2020. júl. 5. 22:18
 2/9 anonim válasza:
77%
Rendesen evőeszközökkel majd csak az az 5-6 éves kortól.
2020. júl. 5. 22:22
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
Aranyos vagy, a villa sokára jön majd. :)
2020. júl. 5. 22:35
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem fontos, csak érdekelt, hogy mikor érdemes próbálkozni, mert ugye ezeket a babáknak való evő eszközöket már 12 hónapos kortól lehet használni elvileg. És nem egy ismerősöm gyereke ennyi idősen már maga evett.
2020. júl. 5. 22:56
 5/9 anonim ***** válasza:
78%

A nagy nekem elég béna volt az elején, 20-21 hónaposan kezdett kanalazni, addig etetni kellett, vagy kézzel evett. 2 éves korában már használta a villát is és simán megette foltok nélkül a levest is.

A kicsi egy éves sem volt, mikor elkezdett kanállal enni, de most másfél évesen is a fele mellé megy. 😄

2020. júl. 5. 23:08
 6/9 anonim ***** válasza:
82%

Például azért mert 16 hónapos.

A fiam szeptemberben kezdi az ovit, most töltötte be a 3 évet. Nem tudom leszoktatni róla hogy kézzel nyúlkáljon az ételbe. Mindig is maszatolós volt. Használja az evőeszközt, de a másik kezével is belenyúlkál még a levesbe is. Képes a csigatésztákat rápakolni kézzel a kanalára, közben kicsit pacsmagol. Megpróbáltam áthidalni úgy, hogy mindkét kezébe adtam evőeszközt. Akkor meg öntögeti, pakolássza egy darabig egyikből másikba, de a végén úgy is belemászik kézzel. :) Kedvenc mesefigurás étkészleteket vettem neki, hátha az jobban tetszik neki ha pl. mancs őrjáratossal ehet a sima kutyusos, macis helyett, de ez sem válik be. Pedig tudja használni az evőeszközt de aztán unatkozni kezd vagy nem tudom és izgibb kézzel vájkálni. Mondogatom neki hogy az oviban már nem szabad így enni mint a kismalac, de csak huncutul vigyorog és ugyanúgy keni szét.

Úgy érzem megtettem ami tőlem telt ezügyben, egyszerűen még kicsi hozzá és kész. Szóval nem is stresszelem magam miatta. Neked se kéne csak azért mert az ismerőseid gyerekei másmilyenek.

2020. júl. 5. 23:14
 7/9 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, nagyon el vagy tévedve!

16 hónaposan az se várható el, hogy kanállal egyen. A villával meg bőven ráér 3 éves korától ismerkedni.

Az, hogy az evőeszközre az van ráírva, hogy 12 hónapos kortól lehet használni, kb. azt jelenti, hogy annyi idős kortól várhatóan nem veszélyes számára. Szerintem több értelme lenne a játékai közé betenni, hogy a maciját, babáját etethesse vele.

Írtad, nem egy ismerősöd gyereke ennyi idősen maga evett. Mármint villával? És te ezt láttad, vagy ők mondták?

Ha nem a saját szemeddel láttad, kb. Andersen meséivel kezeld egy szinten.

2020. júl. 5. 23:31
 8/9 anonim ***** válasza:
87%

Oviban épp csak kanalaznak a legkisebbek (3 évesek), és megpróbálják a villát is már. Ennél hamarabb nem is várjuk el. Néha 2 és fél éves gyermek oviba kerül (ha nem bölcsibe íratták), próbálkoznak kanalazni, ki ügyesebb közülük, ki kevésbé.

24 hó alatt ne várd el, ritka, ha másfél éves ügyesen kanalazik. A 2. és 3. életév között meg egyénfüggő, ebben ki hol tart.

2020. júl. 5. 23:58
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Láttam már olyant, hogy az egyéves születésnapján villával ette a tortát. De akkor még én is csak néztem, nem hittem, hogy ilyen valóban létezik. Barátnőm kisfia is 16 hónapos és saját szememmel láttam, hogy egyedül eszik villával. Ezért gondoltam, hogy akkor talán lehetne nekünk is próbálkozni.
2020. júl. 6. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!