Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Az mennyire gáz, ha nem tudok...

Az mennyire gáz, ha nem tudok úgy késsel-villával enni, hogy mindig a bal kezemben legyen a villa?

Figyelt kérdés

Anyám azt mondta, hogy késsel-villával evés során mindig a bal kézben van a villa. Én csak a hús vágásának idejére fogom bal kézzel a villát, amúgy ha be akarom kapni a falatot akkor átteszem mindig a jobb kezembe, mert amúgy bal kézzel irtó béna vagyok.

Eddig azt hittem én is jól csinálom, de mióta kiderült, hogy ez nem késsel-villával evés azóta eléggé szorongok emiatt. Nagyon ciki így enni, ahogy én eszek?

2022. júl. 30. 19:03
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
64%
Úgy eszel, ahogy akarsz. Senkit nem érdekel. Ne aggódj a sznob barmok miatt.
2022. júl. 31. 14:29
 22/42 anonim ***** válasza:
36%

21. A kessel villaval eves nem sznobsag.

Alapkulturáltság.

Mint ahogy azcutcan se tolod le a gatyadat, ha radjön az apró... vagy nem suksükölsz....

2022. júl. 31. 14:35
 23/42 anonim ***** válasza:
6%

A #21-es hülyével ne foglalkozz.

Természetesen mindenhol úgy ehetsz, ahogy az adott környezet megengedi.

A #21-nél akár röföghetsz és böföghetsz is közben - egy étteremben meg nem, ott normálisan kell enned.

Ha nem tudsz, akkor vagy tanulj meg, vagy ne menj oda.

2022. júl. 31. 14:36
 24/42 anonim ***** válasza:
79%

"egy étteremben meg nem, ott normálisan kell enned."

Durva, hogy ti étteremben evés helyett azt nézitek, ki melyik kézben fogja a kést, villát. :D

Nem, nem lehet röfögni, böfögni. De nekem az, hogy ki melyik kezében fog két k*rva evőeszközt...de komolyan, ez legyen életetek legnagyobb problémája. XD Soha életemben nem figyeltem ezt még se magamon, se máson. Ahogy mások sem bámultak minket.

2022. júl. 31. 14:38
 25/42 anonim ***** válasza:
24%

"ki melyik kézben fogja"

Nem azt nézzük.

1: NEM LEHET ELŐRE FELSZABDALNI semmit! Nem moslékot eszik.

2: Nem lehet menet közben cserélgetni a kezeket. Ha egy ételnek nekiállsz egy készlettel, azt úgy kell végig enni.

2022. júl. 31. 14:42
 26/42 anonim ***** válasza:
39%

25

Miért? Mert ti azt mondjátok? Vagy mert így tanultátok? Kik vagytok ti, hogy megmondjátok, ki hogy eszi meg a nyamvadt rántott húsát? -.-

Majd a gyereknek sem vágom fel előre a húst, mert nem moslékot eszik.

2022. júl. 31. 14:44
 27/42 anonim ***** válasza:
39%

#26, te továbbra is hülye vagy.

EMBEREK KÖZÖTT betartjuk a szokásokat.

IGEN, NEKED IS be kell tartani!

Jelen esetben pedig erre való az óvoda, hogy ezt a szokást megtanuld.

Ha nem sikerült, akkor szerintem pótold be, ha kultúremberek közé készülsz.

Ha viszont nem készülsz, akkor mit keresel a KULTÚRA kategóriában?

2022. júl. 31. 15:04
 28/42 anonim ***** válasza:
32%
10x10 pont a #27-nek! :)
2022. júl. 31. 15:53
 29/42 anonim ***** válasza:
60%
#26 Hagyd rájuk, úgyse értik meg. Ez a jaj mit gondolnak mentalitás a legrosszabb, meg hogy csak azért csinálunk vagy nem csinálunk valamit, mert az a szokás. Akármilyen jelentéktelen dolog, az úgy van, és kész. Hát egészségükre, én biztos nem tudnám komolyan venni, ha valaki meg akarná mondani, hogy hogyan egyek. Szerencsére nem is találkoztam ilyennel, pedig elég sokat járok étterembe. Az sem feszélyez, hogyha melegítőben ülök be. Sőt utcán is szoktam vizelni, ha kell (természetesen takarásban). További kellemes megbotránkozást kívánok.
2022. júl. 31. 20:11
 30/42 anonim ***** válasza:
32%
29. Csak nyugodtan töröld az orrodat a melegítőfelső ujjaba, csulazz az utcan, ne erdekeljen mit gondolnak rólad... 🤣🤣🤣
2022. júl. 31. 21:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!