Ért már atrocitás boltban-eladó részéről?
Régebben bementünk barátnőmmel egy farmerbutikba, Miskolcon. Barátnőm mérete kb. 40-42es, csinos amúgy,
nem tehén.
Az eladónő, aki a tulajdonos is volt egyben felkiáltott:
"Az isten verje meg az ilyen édesanyákat, akik így elhízlalják lányaikat"
Viccesnek szánta, én teljesen ledöbbentem, barátnőm meg, amilyen kedves, csak mosolyogva megjegyezte, hogy: "Édesapám főz."
Tulaj viszont folytatta, fejrázogatva, nem, nem nincs a te méretedben nadrág, fogyjál le. :O
Mikor mentünk kifelé, még hozzátette:
"Addig dugdossad magad az emberek elől"
Én azért visszaszóltam neki valamit, de barátnőm semmit, mint mondta, nem fog lesüllyedni a nő szintjére.
Mással is történt már hasonló? Ismerőssel? Ilyenkor lehet valamit tenni?
Nekem a múltkor a Teso-ban olyan hangnemben mondta az eladó a paplan árát (8000ft)amiből kettőt vettem, mintha nem tudnám kifizetni, pedig még csak szabadidőben sem megyek sehova, mindig rendesen vagyok felöltözve. Volt egy pillanatom, hogy beszólok neki.
Ruhaboltban dolgoztam eladóként, így én a dolgok másik oldalát is láttam. Persze senkivel nem bunkóztunk, és nem beszéltük ki előtte. De az egyik nagyobb méretű vásárló megkért, hogy mutassak neki felsőket, és azt is hozzátette, hogy "de ne olyan anorexiásokra valót mint maga" (világ életemben vékony voltam) akkor majdnem leordítottam a fejét, hogy, az egy betegség maga hülye k....! De persze nem tettem semmit. A volt főnököm, azt mondta mindig, hogy az eladó is ember, ezért soha ne hagyjuk magunkat ha beszól egy vevő, amiből volt bőven.Úgy vélem igaza volt.
Ha bunkó az eladó, kérd a vásárlók könyvét, de nem mindenhol foglalkoznak vele, De ha megfenyegeted őket, hogy rájuk ereszted az APEH-t vagy a fogyasztóvédelemét, rögtön más hangnemre váltanak. Vagy csak simán a rossz hírét kelted az üzletnek. Bár a legegyszerűbb visszaszólni azonnal, és lecseszni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!