Mit tennétek ha megbántana az eladó egy boltba?
Tegnap voltam este a COOP ÁBC-be és közeledett a záróra de még volt kb.5 perc és az eladó alpári hangnembe közölte a zárórát.Hirtelen nemtudtam mit reagáljak csak elnézést kértem.Nagyon megijjedtem hisz váratlanul ért hisz kedvesnek ismertem az eladót.
Egyszer volt olyan eset egy drogériába mikor a terméket kivette a kezemből az eladó és eladta másnak mert rendszeresen veszi a terméket.Oda többet nem mentem.
Kedves kérdés író jó a kérdés sajnos a mai világban egyre türelmetlenebbek az emberek nem tudom dolgoztál már kereskedelemben de ez a kérdés visszafele is érvényes lehetne. Nem akarlak meg bántani csak el gondolkoztatok milyen lehet ez a szakma.
Az első esetben mikor durvábban közölték veled hogy mindjárt zárnak alpári hangnemben az amúgy kedves eladó valoszínű azért szólt olyan hangnemben mert a nap végére kifáradt a sok alpári vásárlótól. Tény hogy nem kellet volna úgy szólnia.
De sokszor ki használják a nyitva tartási időt.
Az eladóktól mindig elvárják kedvesek segítő készek legyenek de ez a vásárlóktól nem várható viszont el hogy kedvesek normális hangnemben tudjanak kommunikálni.
Egyre inkább azt lehet észre venni hogy sokan azt hiszik mivel ő a vásárló bármilyen hangnemet meg engedhet magának.
Jó persze ez a munkája ő vállalta de azért mindennek van határa a vásárló megköveteli a normális hangnemet akkor egy eladó miért nem kaphatná meg ugyan azt.
Nagyon sok esetben észre vettem már hogy azok az emberek akik napközben meg kapnak minden feszültséget a munkahelyükön vagy otthon sok esetben a boltban az eladókat csesztetik.
Olyat is tudok hogy játsza a gazdagot a pénztárnál lebegteti a pénzét közbe meg zaciba viszi minden hónapban az aranyait.
Jó persze az eladók sem tökéletesek mint ahogy bárki szem az.
Nem azt mondom hogy jól jártak el pláne a második esetben csak szerettem volna rá világítani arra hogy mennyire nem tudunk viselkedni a mai világban.
Egy volt közértes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!