Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Felajánlhatom én a tegezést...

Felajánlhatom én a tegezést vagy nem illik?

Figyelt kérdés

Én, középkorú nőként felajánlhatom- e a tegezést egy tőlem kb. 25 évvel idősebb férfinak? Ő társadalmilag magasabb szinten van mint én.

A férjemmel tegezőviszonyban vannak, az utcánkban lakik, ő mindig "kezicsókolom"ot köszön.

Kinek illik ez esetben a tegezést megemlíteni?

2021. nov. 16. 21:07
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

10-es:

Társadalmilag: a férjemék orvosok, én pedagógus vagyok.

Nem mondanám baráti viszonynak, ha az utcában találkozunk akkor van, H odaszól pl a gyerekhez.

2021. nov. 17. 13:49
 12/20 anonim ***** válasza:
65%
>> társadalmilag magasabb szint << Na, te is kaptál valamit, amibe belekotyoghatsz... Az illemkönyvben így áll: beosztás/rang - erre rájöhettél volna. Nem grófokrók van szó, hanem magasabb beosztásról, pl. igazgató-portás, ezredes-hadnagy, tanár-diák, stb viszonylatban.
2021. nov. 17. 13:51
 13/20 anonim ***** válasza:
71%

Miért gondolod, hogy egy orvos társadalmilag magasabb rangú, mint egy pedagógus?

Amúgy szokták úgy venni, hogy ha férj és feleség között - különböző iskolázottságuk miatt - valamiféle rangbéli különbség van, akkor a férfi a házassággal a maga szintjére emeli a feleségét. Innentől mindegy, hogy Te mivel foglalkozol, orvosfeleség vagy.

Ezeket a részleteket megismerve úgy gondolom, hogy felajánlhatod neki a tegeződést.

2021. nov. 17. 17:51
 14/20 anonim ***** válasza:
28%
A kérdés nem az volt, hogy te mit gondolsz, hanem az, hogy mit mond az illem !
2021. nov. 17. 20:37
 15/20 anonim ***** válasza:
64%
#9 Ilyenkor valami érdemit is írhatnál.
2021. nov. 19. 08:17
 16/20 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem írt. Valószínűleg a #3 (és #14) is ő.

2021. nov. 19. 18:52
 17/20 Dzsoki ***** válasza:
78%
Kedves kérdező! Hogy van ez?Pedagógusként,akkor mire tanítod a következő generációt?Egyébként,a nőnek kell ilyen esetben kezdeményeznie!Jelen esetben,neked.Akkor is,ha takarítónő lennél.
2021. nov. 21. 19:08
 18/20 A kérdező kommentje:

17: Azzal tisztában voltam, hogy a nő ajánlhatja fel, de bezavart az, hogy ő jóval idősebb és magasabb rangú. Plusz még azért az is, H minden helyzet, "kapcsolat" más.

" Először a szív tegezzen, utána a száj."

Na ezt még nem érzem

2021. nov. 21. 20:34
 19/20 Dzsoki ***** válasza:
79%
Kedves Tanárnő!Készültem!Ettől még nem értem.Addig érted,hogy a nő ajánlhatja fel.Igaz.Minden helyzet más.Igaz.Jóval idősebb és magasabb rangú.Általában,akár még igaz is lehetne,de a te esetedben,nem igaz!Az életkorban igen,de egy diplomás egy diplomással,miért nincs pariban?Összegezve,megegyeztünk,hogy a nő ajánlhatja fel.Itt,vége is van.Tehát,akkor is,ha nem végezte el a 8 általánost.Akkor is,ha szakmunkás,meg akkor is,ha a Magyarország Tisztikeresztjének,bármelyik fokozatát birtokolja.
2021. nov. 21. 20:51
 20/20 anonim ***** válasza:
72%
Nagyon kemény, hogy emberek miféle hitvány módon alázzák meg magukat. Társadalmilag alantasabbnak titulálják magukat a szakmájuk alapján. Ami ráadásul pedagógus...
2021. nov. 21. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!