Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Egyetemi oktatónk megszólt,...

Egyetemi oktatónk megszólt, hogy nem köszöntem neki az utcán: ilyen esetben is igaza van?

Figyelt kérdés

Szóval megyek az utcán, hátulról érkezve kikerül és tempósan elmegy mellettem valaki. Már bőven azután, hogy lehagyott, úgy több méter távolról tűnt fel, hogy a sietős alak nem más, mint az egyetemi oktatónk.

Nyilván se utána nem ordítottam, hogy "Jó napot kívánok, tanárnő", se utána nem szaladtam, hogy csak a köszönésért utolérjem. Mindkettő kicsit fura lenne, nem? Maradt ennyiben a dolog, gondoltam, nem is vett észre.

A következő előadáson aztán megszólt, hogy azért lehetne köszönni neki. Szerintem nincs igaza, hiszen mikorra észrevettem, ki az, már legalább 5 méterrel előttem gyalogolt. Végülis ilyenkor a gyakorlati szempontól, hogy ő már lát engem, míg nekem nincs hátul szemem, rámköszönhetett volna inkább, nem?

Mit mond erről az illem, hivatalosan?

2021. szept. 27. 14:09
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Mert abszolút nem a kérdésre válaszol: a kérdés lényege, hogy illem szerint ki köszön előre, ha az idősebb hátulról kikerüli és lehagyja a fiatalabbat. Normál esetben a fiatal köszön, de ilyenkor szerintem az idősebbnek illene ráköszönni, hiszen a másik nem veszi észre.

A lazán kapcsolódó gondolatok beírása pedig tényleg nem tesz hozzá a válasz megtalálásához.

2021. okt. 2. 16:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!