Egyetemi oktatónk megszólt, hogy nem köszöntem neki az utcán: ilyen esetben is igaza van?
Szóval megyek az utcán, hátulról érkezve kikerül és tempósan elmegy mellettem valaki. Már bőven azután, hogy lehagyott, úgy több méter távolról tűnt fel, hogy a sietős alak nem más, mint az egyetemi oktatónk.
Nyilván se utána nem ordítottam, hogy "Jó napot kívánok, tanárnő", se utána nem szaladtam, hogy csak a köszönésért utolérjem. Mindkettő kicsit fura lenne, nem? Maradt ennyiben a dolog, gondoltam, nem is vett észre.
A következő előadáson aztán megszólt, hogy azért lehetne köszönni neki. Szerintem nincs igaza, hiszen mikorra észrevettem, ki az, már legalább 5 méterrel előttem gyalogolt. Végülis ilyenkor a gyakorlati szempontól, hogy ő már lát engem, míg nekem nincs hátul szemem, rámköszönhetett volna inkább, nem?
Mit mond erről az illem, hivatalosan?
Mert abszolút nem a kérdésre válaszol: a kérdés lényege, hogy illem szerint ki köszön előre, ha az idősebb hátulról kikerüli és lehagyja a fiatalabbat. Normál esetben a fiatal köszön, de ilyenkor szerintem az idősebbnek illene ráköszönni, hiszen a másik nem veszi észre.
A lazán kapcsolódó gondolatok beírása pedig tényleg nem tesz hozzá a válasz megtalálásához.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!