Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Élni és élni hagyni, de hol a...

Élni és élni hagyni, de hol a határ?

Figyelt kérdés

Én abszolút az élni és élni hagyni elvet vallom. De ez esetemben azt jelenti, hogy azért igyekszem úgy létezni, hogy másokat ne zavarjak indokolatlanul. Például bevásárlásnál úgy teszem le a bevásárlókocsit, hogy ne blokkoljam az áthaladást, az autómmal úgy parkolok, hogy ne akadályozzam a közlekedést, otthon főleg éjszaka igyekszem olyan szinten tartani a hangerőt, hogy másokat ne zavarjak.

Persze vannak kivételek, pl amikor a heti bevásárlás a kocsiban van megállok tilosban a házelőtt röviden, de amint kipakoltam megyek is rendesen leparkolni.

Cserébe nem szoktam beleszólni abba se, amit mások csinálnak.

Viszont mostanában egyre több olyan emberrel találkozom, aki magasról tesz a többiekre: éjfélkor úgy bömböl nála a zene, hogy két lakással odébb remeg a fal, napi szinten úgy parkol a ház előtt, hogy akadályozza a gyalogos közlekedést vagy pl a boltban betolja a kocsit a tejeshűtő elé, majd 10 percig válogat, fittyet hányva a rá váró tömegre.

És amikor valaki valami ilyet szóvátesz a közösségi médiában, akkor rendszeresen megkapja, hogy hagyja békében élni az embereket.

Én viszont kezdem azt érezni, hogy azzal, hogy az ilyeneket mindenki elnézi, az emberek egyre jobban tesznek a többi emberre és ez hosszú távon frusztrációt okoz a többiekben.

Mi a helyes viselkedés ilyenkor?

ma 08:08
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!