Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Cukrászdában ha bent fogyaszta...

Cukrászdában ha bent fogyasztani akarok, akkor először a pénztárnál kell kikérni ill. fizetni vagy várni az asztalnál?

Figyelt kérdés

Honnan tudom mi ott a protokoll?

Ha utóbbi a szokás, akkor ugyanúgy a kasszához kell menni és borravalót is fizetni vagy akkor is várjak a pincérnőre?

dec. 19. 11:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Változó, de én mindig a pulthoz megyek, megnézni a kínálatot, és ha már ott vagyok...
dec. 19. 11:51
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mennyire van erre protokoll, de akárhányszor én megyek, mindig először fizetek, amint kértem, és utána megyek az asztalhoz elfogyasztani.
dec. 19. 12:19
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is mindig odamegyek a pulthoz, hogy megnézzem mi van a kínálatban. Utána meg szerintem általában úgy is adja magát a helyzet. Vagyis ha "pincéresdi" van, akkor úgy is mondják majd a pultnál, hogy foglalj helyet, a pincér mindjárt felveszi a rendelést. Utána pedig majd a pincérnek jelzed, hogy szeretnél fizetni, de ha nem jár arra a pincér, akkor menj a pulthoz jelezni fizetési szándékod.

Ha meg a pultnál van rendelésfelvétel, akkor általában ott kell fizetni, előre, de nem mindenhol, de úgy is egyértelmű lesz a pultnál, hogy előre kell-e fizetni vagy utána.

dec. 19. 12:41
 4/12 anonim ***** válasza:
63%
Ha randi lenne, és nem akarsz beégni a csaj előtt, akkor előtte tarts terepszemlét!
dec. 19. 13:12
 5/12 A kérdező kommentje:
Pultos fizetésnél mondani kell, hogy "ittfogyasztásra kérem" vagy először mindig az a magától értetődő?
dec. 19. 13:13
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
5. Inkább ha elvitel lesz. 1 sütit eleve tányérra tesznek sok helyen, de ha kérsz 4 szeletet, akkor ők fogják mondani, hogy csomagolhatom, ugye?
dec. 19. 13:18
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Pultnál kérsz. Azt jó ha mondod, hogy két tányérra esetleg (én jártam már úgy, hogy mindkettőt egy tányérra rakta, nem észlelte, hogy ketten vagyunk. Ha áll a sor, nem mindig egyértelmű ki kivel van) ) de amúgy már az elején szokták kérdezni, hogy itt fogyasztás?

Utána fizetsz, és leülsz, viszed magaddal.

Ha frissen készültet kértek (pl Somlói, tiramisu sok helyen nincs előre porciózva, akkor kanálazzák kérésre),vagy kávé, akkor azt kiviszik, ahova ültetek, de akkor is a pultnál kell kérni és fizetni előre.

dec. 19. 14:31
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Cukrászdától is függ, de mindkettő elfogadott. Mi unokatestvérünkkel mentünk, ő megnézte milyen sütemények vannak, majd mondta hogy milyet vigyenek neki ki, majd leült az asztalhoz, és utólag fizetett. Mi a pultnál előre kifizettük, és magunk vittük az asztalhoz a süteményt. Az unokatesónknál előbb ott volt a sütemény az asztalnál.
dec. 19. 14:41
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Cukrászdája válogatja. Van, ahol a pultnál kell kérni (itt szokott sor lenni, szóval egyértelmű, vagy cédula, hogy rendelés a pultnál/önkiszolgálás), és van, ahol kijön a pincér. Ha a pultnál rendelsz, ott rögtön fizetsz is, aztán keresel egy szabad asztalt és elfogyasztod. Ha pincér van, akkor utólag fizetsz.

Általában egyértelmű a helyzet, de ha mégsem, akkor kinyitod a kis szádat, és udvariasan megkérdezel egy alkalmazottat, hogy náluk hogy szokás. Minél elegánsabb/régebbi a hely, annál valószínűbb a pincéres verzió.

Nem bántásból, de eddigi életedben soha nem voltál még cukrászdában? Gyerekkorodban sem vittek el egyetlen egyszer sem?

dec. 19. 14:45
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Cukrászdába (főleg jóba), akkora választék van és sor, hogy a pincér meggebedne, ha mindenkihez ki kéne mennie. A vendég se tudja mindig mit kérjen, ma már óriási a választék, az asztalnál nem is lehet eldönteni. Nekem néha még a pultnál is 5perc 😄
dec. 19. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!