Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Használnak még éjjeliedényt...

Használnak még éjjeliedényt (bilit) a felnőtt emberek? Mint 100 éve.

Figyelt kérdés

..akik 2 szintes házban laknak, fent van a hálószoba, lent meg a wc, és az éjszaka közepén félálomban nem akarnak legurulni a lépcsőn.

Kisdologra. Utána hova öntik?

Mosdókagylóba? Vagy reggel egyensúlyoznak vele a lépcsőházban csigalépcsőn??

dec. 20. 03:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

En inkabb epitettem fent wgy kis wc-t.

Az idosek lehet hasznalnak ilyet akik nehezen jarnak. Az igenyesebbek lesetalnak szerintem.

dec. 20. 07:04
 2/14 anonim válasza:
100%

Nemigen, max. idős vagy valamiért ágyhoz kötött emberek.

Ahogy a 2. írja, mégiscsak jó lenne ezt megépíteni előbb-utóbb.

Addig meg le kellene járni.

dec. 20. 08:08
 3/14 anonim ***** válasza:
88%

Idős, nehezen mozgó vagy beteg emberek, de nem bilit, hanem ú.n. szobai vécét használnak.

Szerintem pont a nehezen mozgó embernek a bili, az nagyon alacsonyan van, nem tud ráereszkedni, vagy ha mégis, nem tud felkelni róla...

Mikor dédmamám agyvérzést kapott és ágynak esett, mi ilyet vettünk az otthoni ápoláshoz:

[link]

A vécébe öntöttük a tartalmát.

dec. 20. 08:27
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem. Nem idős, nem nehezen mozgó, nem beteg. De errefelé így építették a házakat. Az éjjel közepén én se lépcsőznék és felébredni sem akarnék teljesen. Se nyakamat törni. Szerencsére az én lakásomban fent is van gyárilag.
dec. 20. 08:45
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Miert torned a nyakad? Nincs aram? Nincs lampa? Nincs szemed? Egyensuly zavarod van? Nincs korlat?
dec. 20. 09:49
 6/14 anonim ***** válasza:
78%
Fateromnak egy széles szájú csavaros flakonja volt, abba brunyált este, rátekerte a tetejét és így szaga se volt.
dec. 20. 10:07
 7/14 anonim ***** válasza:
86%
6. Én vagyok az apád? Komolyan, nekem is az van, a nagy Cappy -é.
dec. 20. 11:00
 8/14 A kérdező kommentje:

6/

Ez jó módszer!!! 😁

De vajon a lányok is tudják használni? 🙄

dec. 24. 17:45
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én még olyan emeletes házban nem jártam ahol nem lett volna legalább egy wc kézmosoval az emeleten. Ha mégis van ilyen, akkor lámpa biztos van, szóval nem a sötétben kell lemenned a földszintre wczni.
dec. 25. 03:44
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Fúj, nem iszom több Cappyt😂. amúgy a viccet félre téve mindenki , aki idős és beteg az használjon szoba Wc-t vagy akkora kis műanyag, fedeles vödröt, amit kényelmesen tud használni, rátesz a fedelét és reggel kiönti, kimossa, ha kell domestost használ. Millió variáció van, hogy ne legyen szag. Idősnek, gyereknek, betegnek, egeszségesnek mindenkinek jó, mi ezzel oldottuk meg a gondozást.
dec. 28. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!