Hogyan kell köszönnöm a felnőtteknek, ha én gyerek vagyok?
Igen, alap hogy tudnom kellene már, de nem vagyok benne biztos. Ezért eléggé kínosan érzem magam, ha valaki ismeretlennek kell köszönnöm.
A tanáraimnak (8.o) még “csókolom”-mal köszönök, mint mindenki más. A felvételi előtt viszont azt mondták, hogy a felvételiztetőknek “jó napot”-tal köszönjünk. Úgy is köszöntem nekik, de utána fura / szokatlan érzésem volt... Azóta a tanáraimon kívül minden felnőttnek (családtagokon kívül) “jó napot”-tal köszönök. Helyes ez, vagy hogyan kellene?
Ne kezdjen senki veszekedést / a beszólogatást (ahogy már megszoktam)! Mert ez nem az az oldal, ahol a “kínosabb” kérdéseket fel lehet tenni??
Jó napot. Nekem köszönhetsz szia, hellóval is, de én jófej vagyok. Amúgy nem illik letegezni a felnőtteket, amíg fel nem ajánlják.
46/f
Én is általános-középiskola között váltottam. Általánosban még inkább a csókolom Gabi néni/bácsi az elvárt, középiskolában már a magázódás, a jó reggelt Kovács tanárnő/úr.
Elsőre persze, hogy fura, de majd megszokod.
A jó napot kívánok teljesen jó. Illetve napszaknak megfelelően. Elköszönéskor viszontlátásra!
De ahogy Marcell is írta itt előttem, nálam is középiskolában volt a váltás. Kivéve 1-2 tanárnál, akik nagyon tyúkanyó-nénik voltak, és abszolút adta magát, hogy mindenki csókolom-mal köszönt nekik. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!