Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogyan kell köszönnöm a...

Hogyan kell köszönnöm a felnőtteknek, ha én gyerek vagyok?

Figyelt kérdés

Igen, alap hogy tudnom kellene már, de nem vagyok benne biztos. Ezért eléggé kínosan érzem magam, ha valaki ismeretlennek kell köszönnöm.

A tanáraimnak (8.o) még “csókolom”-mal köszönök, mint mindenki más. A felvételi előtt viszont azt mondták, hogy a felvételiztetőknek “jó napot”-tal köszönjünk. Úgy is köszöntem nekik, de utána fura / szokatlan érzésem volt... Azóta a tanáraimon kívül minden felnőttnek (családtagokon kívül) “jó napot”-tal köszönök. Helyes ez, vagy hogyan kellene?

Ne kezdjen senki veszekedést / a beszólogatást (ahogy már megszoktam)! Mert ez nem az az oldal, ahol a “kínosabb” kérdéseket fel lehet tenni??

#illem #köszönés #felnőtt #gyerek - felnőtt kapcsolat
2021. ápr. 23. 04:07
1 2
 11/13 anonim válasza:
58%
Felejtsd el ezt a csókolomot csak lúzerek köszönek úgy. Utálom a magyar nyelvet köszönés terén elég silány a felhozatal talán ezért se köszönek egymásnak sok helyen körülményes, külföldön ez sokkal lazább
2021. ápr. 28. 16:29
 12/13 anonim ***** válasza:
Ha jó napotot használsz (helyesen, csókolom tényleg olyan kis esetlen), inkább tedd a teljes alakjában. Jó napot kívánok.
2021. ápr. 28. 20:33
 13/13 anonim ***** válasza:

Jó napot vagy jó napot kívánok. Ha felajánlák a tegezést, onnen kezdve köszönhetsz hellóval is, nekem például hellózhatsz, a csókolomot maximum nxolcéveseketl viselem el, és örülök annak, hogy itt Angliában már az ötéves gyerek is azt mondja nekem, (ha nem hello vagy hi), hogy "Good Morning Miss!"

35N

2021. máj. 1. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!