Hogyan kell köszönnöm a felnőtteknek, ha én gyerek vagyok?
Igen, alap hogy tudnom kellene már, de nem vagyok benne biztos. Ezért eléggé kínosan érzem magam, ha valaki ismeretlennek kell köszönnöm.
A tanáraimnak (8.o) még “csókolom”-mal köszönök, mint mindenki más. A felvételi előtt viszont azt mondták, hogy a felvételiztetőknek “jó napot”-tal köszönjünk. Úgy is köszöntem nekik, de utána fura / szokatlan érzésem volt... Azóta a tanáraimon kívül minden felnőttnek (családtagokon kívül) “jó napot”-tal köszönök. Helyes ez, vagy hogyan kellene?
Ne kezdjen senki veszekedést / a beszólogatást (ahogy már megszoktam)! Mert ez nem az az oldal, ahol a “kínosabb” kérdéseket fel lehet tenni??
Jó napot vagy jó napot kívánok. Ha felajánlák a tegezést, onnen kezdve köszönhetsz hellóval is, nekem például hellózhatsz, a csókolomot maximum nxolcéveseketl viselem el, és örülök annak, hogy itt Angliában már az ötéves gyerek is azt mondja nekem, (ha nem hello vagy hi), hogy "Good Morning Miss!"
35N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!