Lányok! Elávrjátok, hogy a fiú, aki komolyabban "érdeklődik" irántatok, "költsön rátok"?
Mindenki ezt mondja, hogy a lányokat ha tetszik a fiúnak, illik meg hívni valamire, venni nekik ajándékot stb. Ezt a lányok komolyan elvárják? Csak mert nem akarom, hogy azért legyen velem valaki, mert leakar "húzni". Ha szimpatikus, kedves vagyok neki, akkor nem érdekli, ha nem hívom meg, nem veszek neki semmit nem?
Ti lányok elvártok ilyeneket?
Nem várom el, de számomra ez egy gesztus. Azt jelzi, hogy a férfi nagyvonalú, nem problémázik az anyagiakon. Persze nem hatalmas összegről van szó. Felajánlani felajánlom a fizetést, de nem szoktam erősködni, később úgyis majd felesben, vagy felváltva fizetünk.
Érdekes dolog, hogy miért alakult ez így, kicsit talán maradi szokás (arra utal, hogy a férfi az eltartó, a gazdagabb...stb, és köteles gondoskodni a nőről). Ennek ellenére nekem jólesik, és kedves gesztusnak tartom.
Más társaságban, pl. kollégák, barátok között a meghívások nem függnek nemtől, mindig kölcsönösségen alapulnak (hívtam már meg én is többször férfikollégát kávéra), de a romantikus randikon valahogy megmaradt a férfi fizet felállás. Szerintem ennyi még belefér azoknak is, akik az egyenlőséget, az önálló, öntudatos nőképet hirdetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!