Most akarok elkezdeni komolyabban rajzolni és milyen grafitokat szerezzek be vagy szénrudakat?
Keresd meg magadnak azt az eszközt, ami illik a stílusodhoz, vagy az elképzelésedhez.
A márka legyen jó, pl Bruynzeel-Sakura, vagy Derwent. Ezeket csak művészboltokban lehet kapni, az írószerboltok grafitceruzái ócska vackok, műalkotásra nem jók.
Ha még kezded, vedd meg a teljes szett cerkakészletet, kezdve 2H-tól 8B-ig, próbálgasd őket. Szénrúdból 2 féle vastagság megteszi, de kapható préselt szén is (én ezt nem szeretem,de van, akinek bejön.)
Vagy conté-kréta...
A papír, amire veted, sem mindegy, milyen, ugyanaz a szénrúd tök máshogy viselkedik különféle papírokon.
Sok sikert!
Én márkákból a Cretacolort és a Faber-Casstell-t szoktam ajánlani, mert nagyon jó minőségűek és tartósak.
Papírokból ceruzához a Dipát javaslom, szénhez/pasztellhez/pittkrétákhoz pedig a Fabrianot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!