Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Lányok! Elávrjátok, hogy a...

Lányok! Elávrjátok, hogy a fiú, aki komolyabban "érdeklődik" irántatok, "költsön rátok"?

Figyelt kérdés

Mindenki ezt mondja, hogy a lányokat ha tetszik a fiúnak, illik meg hívni valamire, venni nekik ajándékot stb. Ezt a lányok komolyan elvárják? Csak mert nem akarom, hogy azért legyen velem valaki, mert leakar "húzni". Ha szimpatikus, kedves vagyok neki, akkor nem érdekli, ha nem hívom meg, nem veszek neki semmit nem?

Ti lányok elvártok ilyeneket?

2010. aug. 21. 20:11
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem várják el, sőt aki lelkiismeretesebb az kiszolgáltatottnak érzi magát ha mindent úgy vesznek neki.

A csajok nagyon szeretik ha a fiúnak van pénze, de csak az anyagi biztonság miatt és a tudat miatt hogy nem egy csóróval állnak szemben. Ismerek olyat aki direkt a gazdagokra hajt de semmi ajándékot nem fogad el.

Elég ha annyit költesz rá hogy néha viszel neki csokit. Ha már idősebb leszel akkor elviszed nyaralni.

Én pl ha dolgozni fogok és lesz barátnőm akkor tuti hogy viszem nyáron nyaralni.

Amúgy is rég voltam már nyaralni, a családomnak nincs rá pénze, egyedül meg nem jó.

2010. aug. 21. 21:15
 12/37 anonim ***** válasza:
100%

Nálam ez egy próba a csajról. Ha szó nélkül hagyja, hogy fizessem, akkor az felejtős. Persze kifizetem akkor, csak utána rázom le :) Megint más ugye, ha legalább felajánlja, vagy megkérdezi, hogy mivel tartozik, stb. Akkor azt mondom hogy semmivel, és mosolyogva fizetem én.

Ez egyébként egy olyan dolog, hogy amíg nincs az embernek saját pénze a pénztárcájában, csak anyuci és apuci pénzéből költekezik (pl 17 évesen) addig pofátlanság a csaj részéről, hogy fizetteti a dolgokat.

2010. aug. 21. 21:32
 13/37 anonim válasza:
100%

Ez azért kicsit bonyolultabb kérdés ennél...

Mi az,hogy pofátlanság egy lánytól,ha meghívják valamire,és elfogadja? Hiszen meghívták rá...Lehet,hogy vannak lányok,akik a pénzre hajtanak,viszont nagyon úgy látni,hogy mostanság a pasik erre ki vannak élezve,hogy minden csajnak csak a pénz kell,stb...

Esetleg ne a csaj vigyen már neked virágot?

Normális esetben néha meghíod valamire a kiszemeltet.Apróságra,nem kell pénzelni,de néha meg lehet lepni.De! ez fordítva is kell,hogy működjön.

A párom néha megszokott hívni erre-arra.Semmi nagy dolog,csak pl egy fagyi,valami apróság. Vagy néha hoz nekem a boltból valamit,amit tudja,hogy nagyon szeretek. De ez vissza is ugyan így megy.Én is ugyan úgy meghívom őt,és pláne,hogy meglepem dolgokkal,amikről tudom,hogy szereti.Ezért melyikünknek kéne elfelejtenie a másikat? Felejtős,hiszen elfogadta....

Ne legyetek már ennyire kicsinyesek,és erre totál kihegyezve(megjegyzem,sem én,sem párom nem állunk nagy lábakon anyagilag,de néha egy kis aprósággal igazán könnyű örömet okozni a másiknak)

2010. aug. 21. 21:47
 14/37 anonim ***** válasza:
azért vigyázz a szavakkal...Mert az, hogy hogy költ egy lányra a fiúja elég tág fogalom. Én pl nem várom el, hogy a barátom nerc bundát vegyen, sőt ha nem vesz apróságokat az se baj, ha megbeszéljük h pl. szülinapokra ne vegyünk egymásnak ajándékot , hanem inkább legyen valami program közösen az is jó nekem...Na de itt jönnek a programok. Szerintem az nem lehúzás , hogy meghívod a lányt egy üditőre, vagy egy pizzára, vagy elhívod moziba és te fizetsz. Ez így illik. Az oké, hogy nem birod minden alkalommal, és ilyenkor párszor a lány is viszonozza ( ő hív meg), de ez nem lehúzás....egyszerűen tiszteletadás, illem.
2010. aug. 21. 21:48
 15/37 anonim ***** válasza:
0%

"Ez így illik."

Adna valaki valami forrást arról, hogy ez mióta illik így? Igen, a XVIII. századig így illett, mert a nők nem dolgoztak, hanem házimunka és gyereknevelés kombó volt a feladatuk. Akkor a férfi, ha imponálni akart, vacsorázni vitte a nőt, vagy egyéb programot szervezett, amin a nő egyedül eleve nem vehetett volna részt.

A múltkor valaki elvárta, hogy a sorban előre engedjem, mert az úgy illik, aztán a metrón középkorú nő várta el a helyem átadását. Álljon meg a menet, manapság teljesen összekeverik az emberek az illemet a semmiből jövő előjogokkal.

Mint fentebb említettem, tisztességes nő ilyet nem vár el, mert magára valamit adó nő számára mindez nem imponál.

2010. aug. 21. 21:58
 16/37 anonim ***** válasza:
Személy szerint evvel úgy vagyok, hogy az elején (első egy-két randin) lehetőleg fizessen a fiú, már ha ő hív el. Ha nem szeretne költeni, hívjon kirándulni, sétálni, az is ugyanolyan jó. De én azt gondolnám, ha egy fiú jobban meg akar ismerni egy lány, tehát tetszik neki, akkor el szeretné kápráztatni, örömet akar okozni neki, és nem azt lesi, hogy "na, biztos le akar húzni". Akkor nagy lehet a vonzalom... Persze elhiszem, hogy van egy olyan véglet is, mikor telnek, múlnak az idilli hónapok, és a lány nagyon természetesnek veszi, hogy mindet helyette fizetnek, ilyenkor biztos én is elgondolkodnék. De mindenesetre így nem lehet nekivágni, hogy "biztos a pénzem akarja", és ezt kiküszöbölöm avval, hogy már az elejétől nem költök rá semmit.
2010. aug. 21. 23:57
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

1. ha szerelmes leszel, nem fog ilyen eszedbejutni, hogy a lány le akar húzni.

2. másrészt hagyományos dolog ajándékkal kedveskedni, és nem hiszem, hogy letörik a kezed, ha veszel 100 ft-ért egy vörös rózsát, vagy 200-ért egy milka csokit. Persze nem minden alkalommal, de azért úgy havonta egyszer megható tud lenni ám.

3. nagyon bunkó dolog, ha elvárod randin, hogy felesbe fizessetek! ha a lány felajánlja rendben van, de ha gond neked a pénz akkor ne vidd nagyon puccos helyre, ennyi.

2010. aug. 22. 01:29
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy, mi az, hogy a XVIII. sz.-ig illet csak úgy?! Ez ma is így van basszus, nehogymár a lány vigyen virágot meg ő hívja étterembe a fiút, basszus. Attól, hogy egyenjogúság van (nagyjából) a szerepeknek még nem kellene felcserélődnie. És senki nem gyémánt ékszereket és luxuséttermes vacsorákat vár a srácoktól, hanem apró meglepetéseket az udvarlás folyamán, amit, ha kapcsolat lesz belőle, egyébként is viszonoz a lány általában!

Akik a pasijukkal vásároltatnak be, puccos éttermekbe vitetik magukat, azok a büdös kis plázak.rvák ennyi idősen, ha olyan körökben forogsz, a te bajod! Főleg akkor, ha még be is dőlnél egy ilyennek.

2010. aug. 22. 01:34
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
Én is elvárnám, hogy előre engedjenek pl. az ajtónál, meg még azt is, hogy ha ismerős pasival megyek valahova felajánlja hogy vigye a szatyrot táskát ha nehéz, és átadja a helyet (már persze nem idegen), amúgy én is átadom a helyem időseknek meg gyerekeknek, úgyszintén nem szoktam virágot venni pasiknak és ha egyszer valaki meg szeretne hívni egy kávéra akkor nem fogok másfél percnél tovább erősködni hogy kifizessem, ja és még szoknyát is szoktam hordani, hát szörnyen maradi lehetek.
2010. aug. 22. 09:49
 20/37 anonim ***** válasza:
49%
én nekem sem azzal van a bajom, hogy a csajt meghívjam valamire. Azzal sincs gond, hogy néha meglepjem. A gond azzal van, ha a csaj elvárja, hogy meghívjam. Pláne akkor, amikor nincs is önálló keresetem, tehát a szüleim pénzén költekezek. De ha a csaj felajánlja h fizessük felesben, akkor nem fogadom el. Csak maga az elv a lényeg, hogy ne várja el hogy én fizessem, mert nem vagyok az idióta pénzes pasija, aki mindenét fizeti.
2010. aug. 22. 10:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!