Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogy szólítsam? 20L és 60F

Hogy szólítsam? 20L és 60F

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok. Párom szüleinek megszólításáról kérdeznélek titeket.

Nemrég jöttünk össze, de kiskorunk óta ismerjük egymást a párommal.

Párom édesanyját is gyerekkorom óta közelről ismerem, tanítónő. Most a kisöcsém az ő osztályába jár. Vele igazán jó a kapcsolatom, sokszor beszéltünk, ha én mentem az öcsémért az iskolába. Őt X néninek szólítom és magázom, ő nekem Sziával köszön és mindig becéz.

A párom édesapjának is Jó napot/estét kívánokkal köszönök, ő nekem mindig Kezét csókolom-mal.

Most hivatalos vagyok hozzájuk egy családi ebédre és ha meg kell szólítanom a párom édesapját, nem tudom, hogyan szólítsam, mert még nem volt olyan szituáció, ahol ez megtörtént volna. Egyszer a felesége is Y bácsinak szólította, mikor mondott nekem valamit róla. Csak annyira furcsa lenne őt bácsizni. Az anyukáját is furcsa nénizni, viszont tanítónő mivoltából megszoktam. Mert egyébként mindketten nagyon fiatalosak, elegánsak, intelligensek és legalább 10, de akár 15 évet is letagadhatnának. Anyukája nagyon közvetlen és tényleg jó kapcsolatunk van, viszont apukájával most fogok életemben először hosszabban beszélni. Nem akarom megsérteni a bácsizással, az uram pedig túl távolságtartó számomra.

Szóval, ha az ebéd közben meg kell szólítanom, akkor szerintetek hogyan tegyem meg?

Előre is köszönöm!

2021. ápr. 10. 20:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezt meg hogyan szolithatod oket.

Lehet azt mondja hogy Sandor, vagy pedig azt hogy Sanyi bacsi.

Alapbol magazd oket mert a tegezodest csak magasabb rangu ajanlhatja fel.

2021. ápr. 15. 02:31
 12/13 anonim ***** válasza:
Hogy volt?
2021. ápr. 19. 19:08
 13/13 anonim ***** válasza:
56%
Csak eszembe jutott. Fiatalon irodaban, idosebb munkatarsakat a neni, bacsi elhagyasa mellett magaztam. Pl: Marti, maga....Ez itt is jo megoldas lehet apos jelolt eseteben de en is azt mondom kerdezz ra hogyan szolithatod.
2021. ápr. 23. 02:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!