Ha emailt irok vkinek akinek van doktoria, de nem orvos akkor hogyan szolitsam meg?
Én is úgy írnám,hogy Tisztelt Dr. XY.
Így a legegyszerűbb.
Egyetemista vagyok. Nálunk ugye mindenki Dr. titulussal van és így is vannak feltüntetve, de nem orvosok.
Mi is azt szoktuk, hogy Tisztelt Dr. X Y!
Ahogy az oldalon is szerepel a neve, meg nem rövídítjük a neveket sem, akkor sem, ha 2 keresztneve van.
Én se.
Pedig amiatt is írtam le így szép részletesen, meg tettem hozzá, hogy ahogy az oldalon szerepel a neve, mert akkor azt a megszólítást kéri.
Van olyan tanárom akinek tényleg ki van írva, hogy pl Dr. Kiss Pista Béla, akkor ő ezt várja el a diákoktól is. Van aki Dr., de csak annyi van, hogy Kiss Pista, akkor csak Kiss Pista.
Ha Dr. Kiss P. Béla, akkor azt írjuk.
De magunktól nem rövidítünk, vagy vesszük el a Dr. címét. Valaki harap erre nagyon. Volt már mikor vissza írtak valakinek, hogy ő nem Kiss P. Béla, hanem Dr. Kiss Pista Béla. Aki ezt zokon veszi már, annak hiába írsz levelet, pláne, ha kérnél is valamit. Van aki persze leszarja, de inkább menjél biztosra.
Mivel pszichológus, szerintem nem fog fennakadni rajta. Legegyszerűbb: "Kedves/tisztelt Doktornő!" Amelyik neked szimpatikusabb.
(Egyébként pszichológus doktor? Mármint a bölcsész tudományok doktora? Nem lehetetlen, csak kíváncsiságból kérdezem. Nem lehet, hogy pszichiáter?.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!