Kórházi kezelés végén mit illik adni nővéreknek illetve az orvos (ok) nak?
Ez a paraszolvenciás világ. Ami teljesen igazságtalan, rossz hatékonyságú és hibás. Mert az ügyfélnek (betegnek, hozzátartozónak) soha nincs esélye átlátni a belső világot, tehát kizárólag hibásan léphet. Egyiket megbántja, másik előtt röhejessé válik. De korrekt sose lesz.
Az meg nem jut eszébe, hogy a helyére kellene tenni a dolgokat. Ha nem is ebben a konkrét esetben, de legalább távlatosan. De a "nem tudom hogyan kell" is hibás válasz.
15:32-es:
egyébként én is így vagyok vele, hogy "ciki". Nem is ciki, hanem ahogy írtad, eleve romlott dolog. Páciensnek mindenképp ciki, orvosnak meg vagy kellemetlen, vagy elvárja, és ezt nagyon nehéz kitalálni, kinél melyik. És sajnos vannak olyan orvosok manapság, hogy igenis számít náluk, ad-e a beteg pénzt vagy sem, mert annak függvényében lesznek alaposabbak vagy épp felületesebbek. Szerintem is jobb lenne, ha nem ez számítana, mármint a betegtől kapott pénz a korrekt gyógyítás helyett, de ezt valahogy rendszerszinten kellene megoldani. Én például örültem a vizitdíjnak, még ha nem is volt sok, de még jobb lenne, ha azt fizetnék meg, ami valódi értéket képvisel (pedagógusok, eü. dolgozók stb. munkája), az eszeveszett privatizálások, felvásárlások, hatalmas vagyonszerzések, haszonlesések, fényűzés helyett - bár ugye kinek mi az érdeke. És az önzés és mohóság, telhetetlenség a fő "érték" nem fogja az emberiség javát szolgálni. Ettől függetlenül kedvesek voltak a gyerekkel, manapság ez igenis értékelendő (elvárhatónak kéne lennie, de nem az), és igenis szeretném megköszönni a dolgozók munkáját.
Marad a csoki és a kávé, és néhány kedves szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!