Hogyan szólítsam meg levélben a fiam 60 éves edzőjét?
Fiam beteg és nem tud edzésre menni, ezért értesíteni szeretném az edzőjét egy sms-ben. Telefonálni nem nagyon tudok, alig van hangom, én is beteg lettem. Mit írjak neki?:
1) Kedves Edző úr!
2) Tisztelt Edző úr!
3) Kedves .....(vezetékneve) úr!
4) Tisztelt .....(vezetékneve) úr!
5) Kedves Feri bácsi! - amikor köremailt írt, amiben a tanitványait és a szülőket is megszólította, Feri bá volt az aláírás.
Még sose szólítottam őt meg sehogy. Furának éreznén Feri bá-zni.
Ő "kezit csókolom"- mal szokott köszönni nekem. Én 49 éves vagyok, de 10-15 évvel fiatalabbnak nézek ki.
Mi lenne a legudvariasabb, de mégse túl hivatalos?
Előre is köszönöm a segítséget!
A kettö közül valamelyik, de annyira nem problémás, ha valami más neked jobban tetszik, kivéve a Feri bácsizást!
1) Kedves Edző úr!
2) Tisztelt Edző úr!
Kedves Második Válaszoló!
Nagyon köszönöm, sokat segítetté! Néha csak kell egy másik nézőpont és utána könnyebb lesz dönteni. Szép napot!
A Kedves megszólítást én inkább a fiatalabb korosztálynak írnám.
Ha visszatekintek a suliba, a tanárok is úgy szólították meg a szülőket, hogy Tisztelt szülők, függetlenül attól még ha a tanár is az idősebb.
Kedves Utolsó Válaszoló!
Csak most láttam, hogy válaszoltál. Nagyon köszönöm, sokat segítettél Te is. Szép napot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!