Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogyan szólítsam meg levélben...

Hogyan szólítsam meg levélben a fiam 60 éves edzőjét?

Figyelt kérdés

Fiam beteg és nem tud edzésre menni, ezért értesíteni szeretném az edzőjét egy sms-ben. Telefonálni nem nagyon tudok, alig van hangom, én is beteg lettem. Mit írjak neki?:

1) Kedves Edző úr!

2) Tisztelt Edző úr!

3) Kedves .....(vezetékneve) úr!

4) Tisztelt .....(vezetékneve) úr!

5) Kedves Feri bácsi! - amikor köremailt írt, amiben a tanitványait és a szülőket is megszólította, Feri bá volt az aláírás.

Még sose szólítottam őt meg sehogy. Furának éreznén Feri bá-zni.

Ő "kezit csókolom"- mal szokott köszönni nekem. Én 49 éves vagyok, de 10-15 évvel fiatalabbnak nézek ki.

Mi lenne a legudvariasabb, de mégse túl hivatalos?

Előre is köszönöm a segítséget!

2020. jan. 8. 11:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A kettö közül valamelyik, de annyira nem problémás, ha valami más neked jobban tetszik, kivéve a Feri bácsizást!

1) Kedves Edző úr!

2) Tisztelt Edző úr!

2020. jan. 8. 11:36
 2/4 A kérdező kommentje:

Kedves Második Válaszoló!

Nagyon köszönöm, sokat segítetté! Néha csak kell egy másik nézőpont és utána könnyebb lesz dönteni. Szép napot!

2020. jan. 8. 12:09
 3/4 anonim ***** válasza:

A Kedves megszólítást én inkább a fiatalabb korosztálynak írnám.

Ha visszatekintek a suliba, a tanárok is úgy szólították meg a szülőket, hogy Tisztelt szülők, függetlenül attól még ha a tanár is az idősebb.

2020. jan. 9. 16:24
 4/4 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó Válaszoló!

Csak most láttam, hogy válaszoltál. Nagyon köszönöm, sokat segítettél Te is. Szép napot! :)

2020. jan. 28. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!