Titeket nem zavar az, hogy valaki nem tud helyesen írni?
Hogy jön ide az iskola? Az iskola nem a helyesírás célja, hanem a hely, ahol megtanítják.
Mert szerinted, ha megszereztem a jogosítványt, onnantól már nem kell egyetlen KRESZ-szabályt se betartani, mert már nem ül mellettem a vizsgabiztos? Elmondom neked, hogy onnantól kell csak igazán betartani a szabályokat, mert nincs ott senki, aki belefékezzen helyettem, ha egy kamion elé akarok menni.
Ugyanígy, az iskolában csak rossz jegyet kapsz a rossz helyesírás miatt, de a való életben jól elásod magad egy munkahelyen az igénytelenségeddel, és ezért nem fognak felvenni, vagy ezért te leszel az első, akit elküldenek.
az iskola az a hely, ahol számon kérik a helyesírást. a helyesírás egyébként nem szabály, csak ajánlás, megsérteni sem lehet. a helyesirási "szabályzat" csak egy adott időpillanat lenyomata, és általában csak kullog a változások után. a magyar nem holt nyelv, folymataosan változik, a beszélői formálják, alakítják.
A KRESZ szabályok megsértése teljesen más kategória, kár ezt ide keverni.
Hány éves vagy? Életemben nem hallottam olyanról, hogy valakit a helyesírása miatt küldtek el. Egyébként a net meg nem munkahely, sem egy fórum sem a gyk nem az. A netes kommunikáció közelebb áll a beszélt nyelvhez, mint az írotthoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!