Milyen véleményetek van arról,hogy az időseknek át kell adni a helyet a buszon/villamoson?
Személy szerint nekem nagyon elegem van abból,hogy nem tudok végigülni egy villamosutat anélkül,hogy ne kapnék néhány rosszalló pillantást/szót idősebb honfitársaimtól azért,mert nekem jutott hely egy korábbi megállóban,nekik viszont nem. Nagyon jól tudom,hogy úgy ILLIK,hogy átadjuk a helyünket az idős felszállóknak,viszont én ezt nem érzem kötelességemnek. Bár fiatal vagyok (20éves) nekem is fáj a lábam,ortopédiára járok állandóan, kilószámra szedem a vitaminokat és csonterősítőket,utazás közben én is gyűlölök állni 10-15 kilós sporttáskával a vállamon,nekem is kényelmesebb ülni,nekem is vannak olyan napjaim,amikor áldás az,hogy találok egy ülőhelyet amire lerogyhatok.
Rosszul vagyok attól,hogy amikor az idősek felszállnak megállnak fölöttem,lökdösnek a táskájukkal,hangosan sóhajtoznak, folyamatosan bámulnak,csak azért,mert fiatalon lemerészeltem ülni egy tömegközlekedési eszközön.Nektek erről mi a véleményetek?
Mert az oregek ugy gondoljak, mivel tuleltek a haborut, nekik minden alanyi jogon jar.
Kozben a legtobb egeszsegesebb mint te vagy en.
Ha a buszhoz futni kell, szinte eldobjak a botot, mindenkit ledozerolnak a banyatankjukkal...de amikor a buszon 2! megallot allniuk kell mar sipitoznak.
En mikor bokatoressel gipszben, konyokmankoval kozlekedtem sosem adta at a helyet egyetlen idos sem. Sot volt olyan, hogy ram nezett es felallt egy fiatal srac latva a helyzetet, de a pofatlan otegasszony meg villamgyorsan leult arra a helyre amit nekem adott at a srac par masodperce! Na jol meg is mondtam neki a magamet, csak pislogott!
Szoval en nem adom at a helyem senkinek, nezhet, caccoghat akkor sem!
Ha esetleg nagyon indokolt esetben latom, hogy tenyleg raszorul XY az ulohelyre, akkor igen.
De a sapitozo, caccogo nyanyaknak es sohajtozo terhes noknek nem. Ugyanis utobbi is kivaltsagosnak erzi magat, csak mert +2kg van a hasaban. Mas meg karonkent 5-8kg-s szatyrokat cipel vagy csipo/terd protezises, inzulinos cukorbeteg, szivbeteg stb.
Nálam meg nem alap. Átadtam a helyem egy idősebb hölgynek egy szép 12 órás műszak után (pedig én is alig bírtam állni).
Másnap mikor szintén mentem haza a 12 órás műszakom után, éppen e-mellett a hölgy mellett volt hely. NEM EMGEDTE, HOGY LEÜLJEK MELLÉ!
Foglalta a Julikának, aki majd a következő utáni faluban fog felszállni. Na köszönöm szépen. Volt már olyan is, hogy a wc papír gurigának meg sárga rózsának volt foglalva a hely. Holott ki van írva, hogy nem veheti el a táska a helyet az embertől. Annyit vihetsz magaddal, hogy ne zavard a többi utast.
Adtam már én át kisgyermekes anyának is a helyet, hálából meg sem köszönte, leszálláskór meg átment a babakocsival a lábamon.
Na innentől kezdve nuku helyátadás. Szálljon fel hamarabb aki ülni akar, vagy menjen olyan busszal ami nem a munkásokat viszi haza. Sorry.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!