Hogy köszönjek felnőtt embereknek?
A Jó napot ugyanolyan udvarias mint a csókolom.
Amúgy magyar tanáromat idézzem, pár év múlva már gázabb lesz csókolommal köszönni, Jó napot az helyénvalóbb.
Hivatalos helyen sem csókolsz, hanem jó napot, illem.
Nem tudom, hogy a bácsi milyen kultúrába szocializálódott, de egy lány/nő egy férfinak teljesen szakszerűen köszönhet jónapottal is. Nincs ezen sértődésre ok. Egy kislány/kisfiú egy akármilyen idősebb embernek természetesen köszönhet csókolommal. Te, mint 15 éves lány, lassan el fogod hagyni a csókolomozást, és a szükségszerű jónapot/üdvözlöm fogja váltani, vagy már váltja is, hiszen a csókolom hülyén is jönne ki.
Egyébként minket is középiskolába "vonulán" szoktattak rá a jónapotozásra, az pedig konkrétan 15 éves korunkban volt. Viszont egy lényegesen idősebb férfinak/nőnek szerintem simán elmegy a csókolom is.
Ez a bácsi kicsit kattant volt ne is foglalkozz vele, szerintem bőven elég ha azt mondod: "Jó napot", én is így köszönök általában minden felnőttnek mert ez szerintem tisztelettudó, de mégse annyira "intim" köszönés.
Egyedül egy idős, családhoz közelálló bácsinak szoktam mondani, hogy "Csókolom".
Köszönj úgy,jó napot kívánok!Szerintem ez a legjobb köszönés.A nagyon időseknek esetleg lehet csókolommal is köszönni,amennyiben nem férfi az illető.Mert ugyan miért is kéne egy férfinak vagy tatának csókolommal köszönni??
A csókolomozás nyilván a régi kezét csókolom-bol maradt meg,márpedig kezet a férfiak csókoltak.Fordítva elég idétlenül nézett volna ki a dolog és idétlenül is hangzik szerintem,tehát idős férfi ismerősöd ok nélkül szidott le,ne is törődj vele.Ha pedig valakinek még az udvarias köszönésed sem tetszik,hát annak nem muszáj köszönni sehogy sem...
A bácsi egy fa szparaszt volt egyszerűen. Hogy jön ahhoz, hogy egy sztenderd és udvarias köszönésre káromkodjon???
Annyit hozzátehettél volna, hogy "kívánok", tehát: "Jó napot kívánok", vagy ha tudod a nevét: "üdvözlöm Kovács bácsi" vagy "üdvözlöm Kovács úr".
Ha egy férfi elvárja a csókolomot az pedofil vagy pederaszta.
Ha pedig idősebb azt mondja, hogy tegezd, akkor sem Szia vagy Helló, hanem: "Szervusz". Teljesen tiszteletteljes és udvarias.
Egy foghegyről odavetett jónapot borzalmas tud lenni.Én is útálom.Ki nem állhatom a fiam barátját,aki így köszön.
Elvárásom a jónapot kívánok!! Érthetően és szépen kimondva,hogy tisztelet legyen benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!