Ha elmész egy étterembe és sokat kell várni, akkor adsz borravalót?
Mit jelent az, hogy sokat kell várni? Az igazán jó éttermekben a legtöbb étel frissen készül, vagyis nem készülhet el 20 perc alatt. Persze aki az olcsó, helyi kifőzdéhez van szokva, ahol 15 perc után kihozzák a rántott szeletet, annak biztosan soknak fog tűnni a Pomo D’oroban az egy óra, pláne ha nem kért elôételt. Nálam általában nem az idô határozza meg, habár nyilván egy spagettihez nem kell egy óra, tehát nagyban függ attól, hogy hol és mit eszem.
Nekem fontosabb a jó kiszolgálás, hogy tudjon a pincér kommunikálni (pl magázódjon), ismerje az alapvető udvariassági formulákat, a kiszolgálás sorrendjét. Ez után jön a tálalás és az étel általam, laikusként való megítélése, de nyilván egy jó étteremben némileg különb tálalást várok, mint amit én otthon csinálok egy lencsefőzelékkel. Hogy ízlik-e valami, azt nem keverem össze azzal, hogy vajon jól van-e elkészítve, a kettő teljesen különböző dolog.
Én távol állok attól a sznobizmustól, hogy kulturálódni járjak éttermekbe. Ebből következően nyilván be se teszem egy olyan helyre a lábam, ahol már előre lehet tudni, hogy drága lesz az étel és sokat kell rá várni.
Voltam már olyan helyen, ahol tele volt az étterem, kedvesek voltak, mégsem néztem el nekik a késést, mert 1. az utánunk jövők már megették a saját ételüket, mikor nekünk kihozták 2. kicsi is volt az adag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!