Csak szerintem furcsa (és valahol tiszteletlen) vállaltan ateista embernek egyházi temetést szervezni, úgy, hogy ő ezt szinte 100%, hogy ellenezné?
"Nem vagyok ateista. 3. Úgy, hogy ha tudom valakiről, hogy ateista volt, akkor eleve nem fogok egyházi szertartást szervezni neki, mert hiába nincs már tudatában, a személyiségét akkor is tisztelni fogom! Hiába nincs tudatában annak, ami történik, ez erkölcsi kérdés!"
Ha csak ketten lennétek a világon, te, meg egy ateista, és az ateista meghalna, neked kéne eltemetned, tényleg képes lennél úgy eltemetni, hogy vallásos létedre se előtte, se közben, se utána soha egy fél imát se mondanál érte csak azért, mert ő ateista volt? Hogy férne ez bele a vallásos lelkiismeretedbe?
Imát mondhatsz érte, ha nem tiltotta meg.
De egyházi szertartást nem tarthatsz neki!
Úgy tudom, az akaratát még az isten is tiszteletben tarja, akkor te miért nem?
Ez az egész társadalom megcsúfolása: mert ha abban sem bízhatsz, hogy 5 perccel a halálod után nem gyalázzák meg az emléked, akkor miben bízhatsz?
Ja, és az az "ateista vallás" az olyan, mint a "vízparton úszás".
"ne cselekedjen úgy MÁSSAL, ahogyan az 100%, hogy nem szeretné! (Halála után se!) Éljen Istennek tetsző életet"
Pont arról szól az első parancsolat, hogy amikor ez a kettő ellentmondásba kerül egymással (mint pl. ebben az esetben), akkor mi a helyes döntés, úgyhogy nincs benne semmi furcsa, ha egy vallásos nem az emberi elvárásoknak próbál megfelelni, amikor a temetésről dönt.
"semmilyen egyházi szertartást nem igényelnék neki"
Nem értetted meg a kérdést.
"Az én családomban"
Gyakorló vallásosok vagytok, vagy a magad módján vagy hívő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!