Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Boldogabbak lennének az...

Boldogabbak lennének az emberek ha nem lenne ennyi technikai vívmány?

Figyelt kérdés

Kinézek, és üresek az utcák.

Pedig vannak fiatalok.

Mindenki bent kockul, még nyáron is.

A könyvtár is üres.

Nem káros ez már rájuk nézve, hogy ennyire függővé váltak?

2020. febr. 22. 23:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
46%
Biztos h romlott a helyzet rád közlekedési szelfisli éléről morál és nemcsak autósok szerintem,kirívó az olyan példa is ahol az általánosban lefelé tenni a mobilt otthon úgyis azt nyomogatás,a valódi"élvezés"van kiveszed ha vki érti mire gondolok műanyag világ benne az előrecsomagolt"műkajáival"ez természetes ezt kell szeretni,vagy nem azt nem így csinálni...
2020. febr. 23. 10:01
 12/16 anonim ***** válasza:
egyébként lehetne szervezni vmi találkozót értelmes lényekkel innen bentről-kifelé....sztem működne,lenne rá igény,akár technikai vívmány akár anélkül...
2020. febr. 23. 15:12
 13/16 anonim ***** válasza:
csak ez olyan mint a jobb és balkéz meg titkon adott ajándék-az egész oldal....
2020. febr. 23. 15:23
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

„Mi lenne velük egy gyártósoron, ahol 8-12 óra hosszáig, nem nagyon veheti elő a telefont?”

Reméljük, hogy nem is kell megtudniuk milyen lenne a csodás gyártósoron:D

Lehet te is amiatt lettél ilyen frusztrált.

Én rendesen elvégzem a munkám, mindig kész vagyok mindennel. Azonban a telefont rendszeresen használom munkaidő alatt. Senki nem várhatja el, hogy 9 órán át megállás nélkül termeljel és produktív legyek. Igenis visszaírok a barátaimnak, testvéremnek, vagy rendelek online, elolvasok egy vonaton félbehagyott cikket vagy kezdek egy újat, ha épp kell egy kis pihenő.

2020. febr. 26. 19:24
 15/16 anonim ***** válasza:
75%
melyik világ volt az átverés,amikor a szemünkkel figyeltünk egymásra,vagy most amikor a mobilra figyelünk legtöbbször?
2020. febr. 26. 21:03
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt azt felejted el, hogy a technikai vívmány nem csak a telefon. Technikai vívmány az orvostudomány, a gyógyszerészet fejlődése, a robotika, a mindenféle járművek, a fenntartható energia, és még sorolhatnám. A mobiltelefon egy találmány a millióból.

Másrészt a mobiltelefon/tablet/laptop is csak eszköz, sok mindenre lehet használni, de önmagában a "kockulás" nem tevékenység. Nem megyek én sem könyvtárba, mert letöltöm a tabletemre a könyvet és ott olvasom el. Nem olvasok újságot a metrón, mert a telefonomon olvasom helyette. Az én emberi kapcsolataimnak például kifejezetten jót tesz, mert 1500 km-re élek a szüleimtől és a barátaim egy részéről és sokkal aktívabban tudjuk tartani a kapcsolatot Skype-on, ami ingyenes, látjuk is egymást és valós időben lehet beszélgetni, mintha percdíjas telefonon vagy neadjisten postai levél útján kéne kommunikálnunk. Az egyetemi tanulmányaimat is jóval könnyebbé teszi, akkora mennyiségű tudományos publikáció elérhető amivel egy könyvtár sem vetekedhet, és most éppen három másik emberrel közösen kell írnunk egy beadandót, amin mindenki a saját idejében, kényelmesen dolgozhat a Google Docs-nak köszönhetően, ahelyett hogy mindenkinek át kéne szerveznie az életét hogy ugyenezt az egyetemen csináljuk egy iskolai pc-n.

Ha ismersz olyan gyereket aki rosszul használja a technológiát, ne a technológiát utáld hanem a hiányos nevelést.

2020. márc. 3. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!