Boldogabbak lennének az emberek ha nem lenne ennyi technikai vívmány?
Kinézek, és üresek az utcák.
Pedig vannak fiatalok.
Mindenki bent kockul, még nyáron is.
A könyvtár is üres.
Nem káros ez már rájuk nézve, hogy ennyire függővé váltak?
Szerintem igen.
Ha jobban belegondolunk,már nincsenek normális emberi kapcsolatok,mert mindenki csak a telefont/laptopot/tabletet lesi 0-24. Az határoz meg mindent mennyi követőd,lájkod van instán. Régen persze ilyenek nem voltak,lent játszottunk a téren,fociztunk. Szomorú.
Budapesten tele van az utca, foleg nyaron, reggeltol kb hajnal 6-ig, mikor koran jartam dolgozni, otkor meg tele volt az egesz Terez korut fiatalokkal kb juniustol augusztus vegeig. A Margitsziget tomve van emberekkel folyamatosan, ahogy bejon a jo ido, minden korosztallyal. Kicsit utalom is a nyarat emiatt, mert sehol nem lehet nyugalomban lenni, mindenhol embertomegek folyamatosan :D Annyira jo, amikor jon a huvos es vegre elcsendesednek az utcak kicsit.
Amugy meg nem, szarabb lenne sokkal, lenne kedve a banatnak egesz nap olvasni meg himezni vagy mittomen.
Nem, kérdező.
Régen sokkal rosszabb volt az élet.
Csak esetleg - NÉHA - nem ilyen hajszás.
Igen!
Emlékszem mekkora boldogság volt 3 napi hajsza után lekőbaltázni egy zergét - és ehetett az egész törzs.
Itt arra céloztam, hogy lehajtott fejjel mennek a fiatalok, a telóba merülve.
Aztán van aki még a fülest is bedugja.
Ami ugye veszélyforrás.
Igenis függők a mai fiatalok.
Régen legalább haza kellett menni, hogy szórakozz az asztali pcn, de lassan káros hogy a mobilt még az iskolában sem tudják letenni.
Mi lenne velük egy gyártósoron, ahol 8-12 óra hosszáig, nem nagyon veheti elő a telefont?
Az meg hogy télen nem kell kint baszni az eget?
Kerülhetsz még olyan munka körülményekhez, ahol nincs mese, télen is kint kell dolgoznod.
Nem fog senkit örökké eltartani apuci, meg anyuci.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!