Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért nem lehet MINDENKIVEL...

Miért nem lehet MINDENKIVEL jóban lenni?

Figyelt kérdés

Én mindenkivel tisztelettel beszélek, kedvesen, segítek, ha nem kérteg meg rá akkor is. Soha semmi rosszat nem mondok senkinek, nem bántok meg senkit, nem viccelődök senkivel, senki érzéseivel. Nem dicsekszem azzal, hogy nekem ez meg az van, és másnak meg semmmi. Nem használok ki másokat...stb. Szóval én senkinek sem teszek roasszat. És mégis olyan sok emberrel rendes, kedves vagyok. Sokan meg nem "bírnak" engem. Van aki alig ismer, de mindenkinek rosszat mond rólam. Van aki addig volt velem "jóban" amig segítettem neki, bármiben, azután, már valahogy nem voltak olyan kedvesek az emberek velem. Egy szomszéd sem bír, pedig sose tettem neki rosszat, nem szóltam be, nem vitáztam, nem voltam az útjában, próbáltam rendes lenni vele de mégis megpróbálja, hogy a többi szomszéd is utáljon engem...

Nem értem, miért nem lehet minden emberrel jóban lenni, hogy a többi ember is úgy legyen velem, mint én hozzájuk?

2010. júl. 12. 12:35
1 2
 11/16 anonim válasza:
A többieknek igaza van amit már leírtak h valóban minden ember más és más! Például én az egyetemen is próbáltam mindenkinek segíteni ha vmit nem tudott, a tized részét sem kaptam vissza, de ez nem jelenti azt h ezek után nem segítenék senkinek. Engem is utálnak egyesek (irigykednek, nem értenek velem egyet mert mindenki okosabb )!El kell fogadni h vannak emberek akikben nem a végtelen jóság lakozik hanem némi rosszindulat is van, válogatni kell az embereknek a barátait és olyanokkal együtt lenni akik naon hasonlóak mi magunkhoz!! Emiatt ne keseredj el!! Rem tudtam segíteni!
2010. okt. 13. 23:53
 12/16 anonim ***** válasza:

Az én elvem: élni és élni hagyni. Kedves azokkal vagyok, akiket kedvelek, meg akik hozzám közel állnak, a többivel inkább csak udvarias vagy csak úgymond elviselem őket. Kevés embert engedek magamhoz közel, mert már csalódtam eleget.

Hogy mindenki jóban legyen a másikkal, az csak a mesékben létezik. Mert eleve mindenki más, és nem is lehet mindenki szimpatikus a másiknak. Engem se kedvel mindenki és én sem kedvelhetek mindenkit.

Ez bizony így van.

Aranyos és jó ember lehetsz, de sajnos, ezt sem értékeli mindenki.

2012. márc. 17. 14:04
 13/16 anonim ***** válasza:
Annyit tennék hozzá az elmondottakhoz, hogy sajnos vannak rosszindulatú emberek... Akármilyen jó vagy hozzájuk, szemétkednek veled, ez okoz nekik örömet. Ez ellen pedig nincs mit tenni. Ez a valóság része, tudomásul kell venni....
2012. márc. 17. 16:21
 14/16 anonim válasza:
Engem se kedvelnek sokan a suliból se, a szomszédok meg főleg, de legalább én tudom, hogy miért :D
2012. márc. 17. 17:10
 15/16 anonim ***** válasza:

Mintha csak én írtam volna ki a kérdést...

Mindig vannak összeférhetetlen tuskók, akiknek nem lehet megfelelni, ha fejre állsz, akkor sem.Egy ideig nagyon komolyan bántott engem is ez a dolog, de rájöttem, hogy nincs értelme ezen lovagolni.Vannak, akik elfogadnak, vannak, akik nem, ha valaki utál, teszek rá.Egyébként vannak, akik félénkségnek hiszik a jó modorodat és azért bunkók mert úgy érzik, a fejedre nőhetnek.Szerintem ne előlegezd meg a kedvességet olyanoknak, akiket nem ismersz, akik nem állnak közel hozzád, tartsd meg velük a "három lépés távolságot", semmi felesleges mosoly, kedveskedés, persze nem bunkónak kell lenni velük, inkább kimértnek.És majd ha meggyőződtél róla, hogy rendes emberek, akkor nyithatsz feléjük jobban.

2012. márc. 17. 18:56
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindenkinek meg akarsz felelni, akkor van saját egyéniséged?

Az előzőkben sok példát leírtak az okokról. Elfogadni és szeretni valakit, az két dolog. Szeretni azokat fogom, akik hozzám hasonló gondolkodásúak, hasonló, vagy kiegészítő mentalitásúak. Elfogadni bárkit tudok, aki nem akar ártani (ha akar, nem utálni fogom, hanem igyekszem megakadályozni), de ettől még nem feltétlenül szeretem.

Az emberek könnyebben szeretnek meg, méltányolnak olyanokat, akiknek határozott, karakteres véleményük van, akik "egyéniségek". Ugyanis az ilyen emberekkel tudni lehet hányadán állunk, számítani lehet rájuk, vagy tudni, hogy nem. Az emberek a bizonytalanságot utálják a legjobban, ha nincs határozott karaktered, bizonytalanok, hova tegyenek. És az utálni valók közé kerülsz.

Képviseld az álláspontodat. Akár mások ellenében, de az ő véleményük tiszteletben tartásával (vagy azok helytelen voltára való rámutatással).

2012. márc. 17. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!