Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért nem lehet MINDENKIVEL...

Miért nem lehet MINDENKIVEL jóban lenni?

Figyelt kérdés

Én mindenkivel tisztelettel beszélek, kedvesen, segítek, ha nem kérteg meg rá akkor is. Soha semmi rosszat nem mondok senkinek, nem bántok meg senkit, nem viccelődök senkivel, senki érzéseivel. Nem dicsekszem azzal, hogy nekem ez meg az van, és másnak meg semmmi. Nem használok ki másokat...stb. Szóval én senkinek sem teszek roasszat. És mégis olyan sok emberrel rendes, kedves vagyok. Sokan meg nem "bírnak" engem. Van aki alig ismer, de mindenkinek rosszat mond rólam. Van aki addig volt velem "jóban" amig segítettem neki, bármiben, azután, már valahogy nem voltak olyan kedvesek az emberek velem. Egy szomszéd sem bír, pedig sose tettem neki rosszat, nem szóltam be, nem vitáztam, nem voltam az útjában, próbáltam rendes lenni vele de mégis megpróbálja, hogy a többi szomszéd is utáljon engem...

Nem értem, miért nem lehet minden emberrel jóban lenni, hogy a többi ember is úgy legyen velem, mint én hozzájuk?

2010. júl. 12. 12:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Jó kérdés. Minden ember más, más típusú embereket bír, ezeknek pedig ha akarnál sem tudnál megfelelni. Például van egy rokonom, aki a visszahúzódó természetemet minden intelligenciától mentes magatartásnak hiszi, mert keveset beszélek, és nem szoktam nagyon hangosan véleményt nyilvánítani. (Vagy, ha előfordul ilyen, és az különbözik az övétől, az alapvetőleg hibás. :D) Mások kedvelik, hogy ilyen vagyok, kedvesnek és csöndesnek tartanak. Ami jó az egyiknek, a másiknak nem tetszik, de ez mindig is így lesz, mert nem vagyunk egyformák.

Általánosságban beszélve pedig azért nem lehetünk jóban mindenkivel, mert képtelenség mindenkinek megfelleni, próbálkozni meg nem érdemes, mert megfelelési kényszer lesz a vége.

2010. júl. 12. 12:55
 2/16 anonim ***** válasza:
Minden ember más. Ezért buta dolog azt akarni hogy mindenkjivel jóban legyél. Az egyiknek tetszik hogy kedves vagy a másikat meg idegesíti. Vagy az egyiknek kedves amit teszel meg szerinted is, de egy másik embernek sértő. Az emberek nem egyforma tárgyak. Ha tiszteled az embereket akkor nem vársz tőlük ilyet.
2010. júl. 12. 12:58
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Mert senki sem TUD mindenkivel jóban lenni. Nem lehet közös mindenkivel a nézőpontod, érdeklődési köröd, és valakit kimondottan idegesít, ha csak úgy kéretlenül beleszólnak a dolgaiba (segítek, ha nem kérteg meg rá akkor is).
2010. júl. 12. 13:26
 4/16 anonim ***** válasza:
45%
Mert mindenki rohadtul önző lett! Csak én én és csak én !
2010. júl. 12. 18:38
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
konfliktus kerülő vagy. Én is az vagyok.PL. beáztatott a szomszéd, egész éjjel gondolkodtam, hogy szóljak Neki.Még nekem volt lelki ismeretfurdalásom. Nehezen felmentem, a válasz: leszarom.-nem egyszerübb Neki?
2010. júl. 13. 20:25
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

igen ez sajnos nekem is problémát okoz de sajnos el kell fogadni,hogy lehetetlen mindenkinek megfelelni!

azért ha valaki őszintén kedves,alkamazkodóképes(nem s...ggnyaló!)odafigyel másokra azt nagyrészt mások is kedvelni fogják.aki meg mégsem az húzza meg a .....ennyi.:-)

2010. júl. 19. 20:15
 7/16 anonim válasza:
29%
hát pölö nekem olyan stílusom van hogy néha elég bunkó vagyok,és megmondom a véleményemet,nagy a szám,mégis mindenki bír.pedig nem tettem semmit érte.mikor én voltam bunkó még nekem jönnek oda puncsolni:D én tudok mindenkivel jóban lenni,csak azzal nem vagyok jóban akivel nem akarok:D nem tudom hogy hogy csinálom, de ez van:D
2010. júl. 20. 20:16
 8/16 anonim ***** válasza:

Igen, valami olyasmi lehet az oka, hogy nem nyilvánulsz meg. Én se szeretem az ilyen megnyilvánulatlan, mindenkivel kedves, mindent megértő embereket.

Meg például nem számíthatnék rád egy olyan helyzetben ha ki kéne állnod mellettem valaki ellen.

Ráadásul az ilyen megnyilvánulatlan emberek könnyen lehetnek: kétszínűek, gerinctelenek.

Meg mondok egy példát: politika. Ha nem utálod a kapitalizmust, akkor egy szar, önző, másokat eltaposó ember vagy. Vagy pedig egy idióta. Ha utálod, akkor meg a kapitalisták téged fognak utálni. Vannak ilyen dolgok az életben, ahol nem lehetsz semleges. Ha megkérdezném hogy mi a véleményed a kapitalizmusról, és azt mondanád nekem hogy "á, ez is csak egy rendszer, hogy jobb legyen az embereknek, vannak hibái, dehát melyik rendszernek nem?" Akkor tudod mit gondolnék rólad? Hogy nem vagy őszinte hozzám, vagy pedig azt, hogy egy idióta vagy.

Sok dologban állást kell foglalni, és kiállni a véleményed mellett. És ez azt jelenti hogy bizonyos emberek az ellenségeid lesznek.

Egyébként én jobban tisztelek egy árral szemben úszó embert, akivel nem értek egyet, mint egy mindig az árral úszó embert, akivel egyet értek.

2010. okt. 13. 21:48
 9/16 anonim ***** válasza:

Dettó ilyen vagyok én is.

A Mennyországban így van :) De ez itt a Föld, ébresztő!

Én nem tartom kétszínű, gerinctelen embernek az ilyet. Egyáltalán van rossz gondolatod? Nekem például soha sincs. Ne is törődj vele, ha mérges valaki rád, vagy nem bír, ne érdekeljen.

Én a kedvességemmel rögtön kapcsolatot tudok teremteni. A skinhedekkel, rockerekkel, bunkókkal nem kell próbálkoznod, a dzsungelbe valók. Biztos találsz kedves embert, optimizmus és vonzás törvénye.

2010. okt. 13. 22:16
 10/16 anonim ***** válasza:

Én mindenkivel jóban vagyok. De tényleg, sose hallottam még vissza h valaki rosszat mondott volna rám... de ennek az az ára h én vok a kis aranyos, de buta hülyegyerek, de mindenki szereti meg segít neki mert aranyos.

Tudod milyen kurwa idegesítő? :D Én elcserélném azt h mindenki szeret egy kis észre szívesen :P

17/F

2010. okt. 13. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!