Finn nyelvet könnyen megtanulhatja egy magyar ember? Ugye rokon nyelv.
Figyelt kérdés
2019. febr. 23. 12:49
11/13 anonim válasza:
Nem, nagyon messze van a kettő egymástól attól függetlenül, hogy rokon, semmiben nem fogja megkönnyíteni a dolgodat.
12/13 anonim válasza:
Rokon persze. Nem tudom, mennyire tudod, de Európa legtöbb nyelve egy nyelvcsaládba tartozik: azaz az angol, orosz, görög, svéd mind egy közös tőről fakadnak. Ezeket nevezzük indoeurópai nyelveknek. Na most: mennyi lexikális hasonlóság van az angol és orosz, illetve a svéd és a görög között? Semennyi, pontosan azért, mert olyan rég elváltak egymástól és ugye egymástól elég távoli ágai a nyelvcsaládnak, ha fa-szerűen képzeljük el.
A magyar is pont így van a finnel és az észttel. Elég távoli rokon a nyelvünk az övékével, viszont ők a leginkább felmutathatóak. Van több kisebb nyelv Oroszországban (hanti, manysi, udmurt, et cetera), amik sokkal közelebbiek, viszont azok kevésbé vannak jelen a gondolkodásunkban.
13/13 anonim válasza:
Nekem egyáltalán nem volt könnyű. Igaz, hogy toldalékolásbeli, ragokat érintő hasonlóságok akadnak bőven, de ezek nem olyan mértékűek szerintem, hogy érdemi segítséget adjanak, másrészt nekem a teljesen más logikára épülő angol, francia, román után nehéz volt ráállanom a logikájára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!