Mennyi idő után kezd romlani a magyar tudás ha soha nem használja az ember? 2 év után például?
Figyelt kérdés
2017. máj. 30. 18:54
1/6 A kérdező kommentje:
*nyelv tudás
2017. máj. 30. 18:54
2/6 anonim válasza:
Én majd 30 éve élek nem-magyar területen, de még nem romlott el a magyar tudásom, sőt a helyesírásom sem.
3/6 anonim válasza:
Nem romlik el, maximum annyi törtenik, hogy picit berozsdasodik, de ehhez nem kell eveket elni sehol, eleg egy par napos munka esetleg, ahol megallas nelkul mas nyelvet hasznalsz, es az x. napon valakivel ismet magyarul beszelve siman tapasztalhatod, hogy nehezebben jonnek a ragozasok, a hosszabb szavak (bar, ez az idegennyelvtol is fugg - pl. az angol nyelv sajat tapasztalataim alapjan nagyon hamar "butitja" az agyat az egyszeru strukturaja miatt, mig pl. torokul beszelhetnek napokig, onnan konnyebben atkattan az agy, de ez lehet csak en vagyok :D).
4/6 anonim válasza:
Fél évet szoktak mondani felezési időnek.
5/6 anonim válasza:
A rozsdásodás azonnal megkezdődik, és van, akinél már néhány hónap alatt észrevehető, van, akinél csak évtizedek múlva. Használni kell a nyelvet. Itt az előző a nyelvváltásra gondolt, nálam is volt olyan, hogy nem tudtam hirtelen magyarra váltani, pedig elvben az anyanyelv mindig ott van a háttérben.
6/6 anonim válasza:
Szerintem ember függő.
Van akinek gyorsan berozsdásodik a tudása és van akinek lassan.
A zsirosmacska nevü u2-ber elég jól beszéli még anyanyelvét pedig cirka 20éve nem itt él.
Ő is tudja,hogy felejt de ha nézed a videóit akkor kifejti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!