Ti ismeritek/használjátok azt a szót, hogy nagybuszmegálló?
Figyelt kérdés
Egerben sokan így hívják a buszpályaudvart. Arra lennék kíváncsi, hogy ez csak egy helyi sajátosság, vagy máshol is így nevezik.2018. dec. 5. 20:12
1/10 anonim válasza:
Nem. Én pályaudvarként ismerem. De pl nyugaton hallottam 'buszvégnek' is, mint buszvégállomás rövidítve.
3/10 anonim válasza:
Mi buszallomasnak hivjuk, vagy inkabb csak allomasnak, mert nalunk egy teruleten van a busz- es a vonatallomas is.
4/10 anonim válasza:
nagybuszmegnek hívtam a buszpályaudvart a városban, ahova gimibe jártam (Nógrád megye)
5/10 anonim válasza:
Nem használom, Fehérváron autóbusz-állomásnak vagy buszpályaudvarnak hívjuk.
7/10 anonim válasza:
Hát Egerben tényleg mindenki így hívja, de végülis érthető: legnagyobb buszmegálló és általában az a végállomás is. :D
8/10 anonim válasza:
Én is egri vagyok, én is így hívom. :D Eddig fel sem merült bennem, hogy lehet ezt csak mi hívjuk így. :D
9/10 anonim válasza:
Én Eger környéki vagyok, így hívom és mikor egyetemista lettem akkor jöttem rá, hogy sokan nem ismerik ezt a szót. De pl az összes ózdi ismerősöm buszindítónak hívja, én ezen lepődtem meg.
10/10 moozygoo válasza:
Ezt a szót még nem hallottam :D (békéscsabai vagyok, rövid ideig éltem Pesten is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!