Miért mondják azt sokan, hogy "Tojásos rántotta"? Van olyan rántotta is, ami nem tojásból készül?
Figyelt kérdés
2018. júl. 5. 21:19
1/9 anonim válasza:
rántott hús, levesbe készült rántás
2/9 anonim válasza:
Amiért a kulcsszavaidnak is köze van a kérdéshez. :)
3/9 dq válasza:
Kapaszkodj meg.
Azért mondják sokan, mert sokan mondják. (Az 'azért' itt okot jelöl.)
Így működik a nyelv, meg sok minden más is. A sok minden másról bővebben: [link]
4/9 anonim válasza:
Tojásrántotta, nem hallottam, hogy tojasos rántotta még soha.
5/9 anonim válasza:
Tojásos rántottát csak az idült alkoholista mond néha.
6/9 anonim válasza:
Esetleg 2 tojásos rántotta... helytelenül a 2 tojásból rántotta helyett.
Sajnos sokan még alap szinten is képtelenek nyelvtanilag helyesen beszélni (retorikailag pláne)....🤦♂️
Pl. Rizsa, kirántott hús... sajnos ez az átlag magyar színvonal
7/9 anonim válasza:
Szójaszószból is készülhet rántotta, Franciáknál:cukkiniből készült péppel, fokhagyma ízesítésű paradicsom founde-val, és parmezán sajttal, kínaiaknál van a sültparadicsomból készült is.
8/9 kokomfitty válasza:
7-nek Üsd már be lécci a francia szótárba, hogy rántotta!!, Én megnéztem, hátha mégsem hülyeséget írsz de piszkosul nem ismer ilyen szót.
9/9 anonim válasza:
8.!Ne a gugli fordítóba írd, nézd meg egy rendes szótárban! (œufs brouillés)(omelette) visszafelé már a gugli is ismeri. Nem lehet szakács a franciáknál, aki nem tudja tökéletesen elkészíteni:rántotta à l'arlésienne: cukkiniből készült péppel, fokhagyma ízesítésű paradicsom founde-val, és parmezán sajttal. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!