Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készül a tojás nélküli...

Hogyan készül a tojás nélküli rántotta?

Figyelt kérdés
A TV Paprikán Csiszár Jenő műsorában mutatták, hogy az előző részben sajtból csináltak "rántottát".Tudja esetleg valaki a receptet?
2009. szept. 10. 23:48
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Tojás nélkül elég nehéz elképzelni, hogy rántottáról van szó.
2009. szept. 11. 00:16
 2/5 bibi05 ***** válasza:
100%

Vegán Rántotta

Legyen a kezed ügyében:

negyed csésze teljes kiőrlésű tönköly liszt

negyed csésze élesztőpehely

1 csésze víz

2 – 3 evőkanál növényi margarin

esetleg fél teáskanál mustár

kis só, bors, kurkuma, fokhagyma

1 nagy vöröshagyma

2 tv. paprika

kevés olaj

45 dkg tofu ( = 1,5 csomag )

Így használd a hozzávalókat:

Először elkészítjük a szószt: a lisztet, az élesztőt és a szétnyomott fokhagymát alaposan elkeverjük a vízzel egy kisebb lábasban. Tegyük fel melegedni, s ne is menjünk messzire a tűzhelytől, mert hamar besűrűsödik és kavargatni sem árt. Rövid ideig hagyjuk pöfögni, majd levéve a tűzről, keverjük hozzá a margarint és a mustárt. Ekkor jöhet egy kis fűszerezés is.

Egy serpenyőben fonnyasszuk meg a felvágott hagymát, majd a paprikát, félidőben tegyük hozzá a villával szétnyomkodott tofut is. A jó eredmény eléréséhez a tofut is meg kell egy kicsit pirítanunk. Ha ez is meg van, öntsünk rá a szószból ( annyit amennyi nekünk jól esik, nekem megmaradt az 1/3 – ada kb. ), keverjük össze, süssük még egy percig és már tálalhatjuk is.

2009. szept. 11. 00:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Hú, de rosszul hangzik! :)
2009. szept. 11. 00:53
 4/5 bibi05 ***** válasza:
100%
A receptes vagyok. Igen borzasztóan rosszul hangzik. De nem kóstoltam még. Nekem a tojásos tojásrántotta az igazi.:)
2009. szept. 11. 00:59
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek, de én arra a konkrét receptre lennék kiváncsi.
2009. szept. 12. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!