Hogyan készül a tojás nélküli rántotta?
Vegán Rántotta
Legyen a kezed ügyében:
negyed csésze teljes kiőrlésű tönköly liszt
negyed csésze élesztőpehely
1 csésze víz
2 – 3 evőkanál növényi margarin
esetleg fél teáskanál mustár
kis só, bors, kurkuma, fokhagyma
1 nagy vöröshagyma
2 tv. paprika
kevés olaj
45 dkg tofu ( = 1,5 csomag )
Így használd a hozzávalókat:
Először elkészítjük a szószt: a lisztet, az élesztőt és a szétnyomott fokhagymát alaposan elkeverjük a vízzel egy kisebb lábasban. Tegyük fel melegedni, s ne is menjünk messzire a tűzhelytől, mert hamar besűrűsödik és kavargatni sem árt. Rövid ideig hagyjuk pöfögni, majd levéve a tűzről, keverjük hozzá a margarint és a mustárt. Ekkor jöhet egy kis fűszerezés is.
Egy serpenyőben fonnyasszuk meg a felvágott hagymát, majd a paprikát, félidőben tegyük hozzá a villával szétnyomkodott tofut is. A jó eredmény eléréséhez a tofut is meg kell egy kicsit pirítanunk. Ha ez is meg van, öntsünk rá a szószból ( annyit amennyi nekünk jól esik, nekem megmaradt az 1/3 – ada kb. ), keverjük össze, süssük még egy percig és már tálalhatjuk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!