Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készül a menzás rántotta?

Hogyan készül a menzás rántotta?

Figyelt kérdés
Amikor általános iskolás voltam,mindig az volt a kedvencem,de sehol se találok neten receptet. Gondolom vízzel kellene hígítani,de aki esetleg tudja a titkát,írjon! :)

2013. aug. 1. 10:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Vízzel higítani??? Tojást???

Biztos, hogy nem...

Nem tudom milyen lehet a menzás rántotta, nem hinném, hogy bármi varázslat van benne, a rántotta egy meglehetősen egyszerű étel...

Próbáld meg leírni mitől volt más, mint amit te csinálsz.

2013. aug. 1. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Emlékeim szerint halálrasütött, gumiszerű, zsíros és sós volt, ezeket viszonylag könnyű reprodukálni.
2013. aug. 1. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Na ezt már jobban el tudom képzelni... :)
2013. aug. 1. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Hát csak gondolj bele,amikor 200 gyereknek rántottát csinálnak,felhígítják,akkor maximum tejjel,valakitől hallottam,hogy vízzel. Teljesen sárga színű,míg az enyémben a fehérje is látszik,és sokkal hígabb,míg az enyém szárazabb.De az íze is sokkal másabb volt.Egyáltalán nem volt nyúlós,ragacsos és semmi ilyesmi. :) Lehet megpróbálom tejjel.:)
2013. aug. 1. 11:17
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha tejet rak bele az ember akkor egyenletesebben fel lehet verni, de az ízét nagyon nem befolyásolja.

Egyébként lehet attól is más, hogy nagy mennyiségben csinálják, ez elég sok étel ízét befolyásolja...

2013. aug. 1. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
erre én is gondoltam:S [link] pont ilyen volt színre,állagra meg sűrűbb,lehet megpróbálom sűrűbbre hagyni.. :) De az íze a menzás tejbegríznek is sokkal jobb,azt se tudtam mai napig megfejteni. :)
2013. aug. 1. 11:23
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
ÉN TUDOM! Legalábbis szerintem! Úgy kell, hogy megdinszteled a hagymát (ez már luxus menza kategória), ráöntesz vizet, bele lisztet, ezt jól összekutyulod, rá a tojást, együtt is összekutyulod, majd hagyod egy kicsit lesülni! Nem??
2013. aug. 1. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
hát én még így nem próbáltam ez biztos!:)készítetted már?
2013. aug. 1. 11:30
 9/12 anonim válasza:
56%

Szerintem az a titka, hogy ugyanabban a serpenyőben nagyon sokat készítenek, és így ugyanaz az olaj sokáig ottmarad.

Amúgy én is imádtam, bármennyire is gusztustalan. : D

2013. aug. 1. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
56%
Nem készítettem mert kerülöm a lisztet, de azért gondolok erre a változatra, mert ugye a liszt rendesen felturbózza, így lényegesen kevesebb tojás kell bele, nyílván a spórolás volt az elsődleges szempont a menzán. Egyik ismerősöm szokta így készíteni, de ő tesz bele piros tört paprikát, és a színe ezért nem olyan, de az állaga elég ruganyos, gumis. Egy próbát szerintem megér, kísérletezz először csak 1 tojással.
2013. aug. 1. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!