Egy mesterséges nyelv szavainak megalkotásához milyen tanácsokat tudtok adni?
Ahjkch sjh ettbns-hhftg! Sneugufh ddse ades addr a-effh, gdzu auutr, híbbx. Aoiuft, sdggb.
Amnd shhdt A iudrcm, aggdi io sse oivauitro.
#1 Dhi liurh ieurh uwerh wueh ub wgrz!!!
#2 Viszont kellene egy rendszer, ami szerint megalkothatom a szókincset. Ha csak úgy kitalálom őket, nem függnek össze.
Ezen már gondolkoztam én is. Csinálni egy rém nehéz, mesterséges nyelvet.
Lenne vagy tizenöt nem, természetesen minden logika nélkül, minden szót a nevelővel együtt kelljen megtanulni.
Egyes szavak csak magán, mások csak mássalhangzókból állnának.
Oaieuea vagy grstkmnbg.
Rém hosszú szavak mint:
rdswqzhgtbnmhgfdlkpmmhgztrwsqmnb
Tele speciális hangokkal, torok, orr, gége, pösze, stb. elsajátíthatatlan hangok. Ötven féle hangsúly, melyek a jelentést is befolyásolják.
Százféle igeidő, rémséges ragozás, minden szó rendhagyó, minden többesszám rendhagyó, mindent mindennel egyeztetni kell. Minden szófajt ragozni kell.
Egyedi karakterkészlet, tehát nem latin betűs. Hátulról előre, alulról fölfelé kell olvasni.
2 dolgot próbáltam eddig:
- szótagkészítés (dir + ye --> yedir; iđ + lur --> iđlur)
- magánhangzó-és mássalhangzósorok megalkotása (e i i --> nelitir; d y l --> doyul)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!