Itt vannak olyan emberek, akik kitaláltak egy nyelvet?
Jelen!
Nincs benne bemutatkozó mondat, szám pedig többféle is van. Mi érdekel?
Úgy biztosan nem, hogy "írtók", mert a gyilkosságra utal az, hogy "irtók", pl a közismert Szellemirtók c. film arra utal, hogy szellemet gyilkolnak, azaz irtanak.
Bár pontosabban szólva a te verziódra semmiféle magyar szó nem passzol, mivel hosszú í-vel és hosszú ó-val is írtad.
Vagy irtók, vagy írtok. De e két szó jelentése egymástól eltér!
Irtók = gyilkolók.
Írtok = ti jegyzeteltek, ti írtok.
Helyesen tehát (ha abból indulunk ki, hogy mit szerettél volna közölni valójában) :
ti írtOk.
Ejtheted, ahogy akarod, a helyesírása akkor is ez.
Kérdésedre érdemben:
egyre több mesterséges nyelv létezik a világban, computerrel eléggé gyors ütemben és mennyiségben kivitelezhető.
De a számítógépkorszak előtt is létrehoztak már mesterséges nyelveket, pl szlovák.
Ha csak elírtad, semmi baj, én is szoktam elgépelni. Csak azért javítottalak ki, mert FÉLREÉRTHETŐ. ;) Épp egy másik kérdés után válaszoltam, azon kérdésnél azonban kardoskodik a kedves kérdező amellett, hogy márpedig szerinte az alföldi tájszólás az egyetlen normális, és szerinte aszerint kellene írni... Na de akkor félreértenénk egymást, ha nem volna valamiféle EGYSÉGESÍTETT helyesírás, nemde? ;)
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek_..
(Az más kérdés, hogy az akadémikusok sajnos olykor szőrszálhasogatnak, és lényegtelen dolgokat IS szabályoznak, pl hogy a hidakat kötőjellel írjuk-e, vagy máshogyan... Ez pl folyton változik X évente, az viszont tényleg röhej. ;-) )
2-es vagyok.
Nem a magyarra építem a mondatokat, primitívnek hangzó, könnyen tanulható és egyszerűen megérthető nyelvet akarok, szóval az angol az alapom, néhol megváltoztatom a szabályokat, de nagyrészt úgy akarom hagyni ahogy van.
nem így értem. Így: Dre gutta shi auto. - Vettem egy autót.
/\ /\
| |
| |
te nyelved magyar
tehát ilyenre vagyok kíváncsi
basszus. https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..
mint a linken lévő kérdésben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!