Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan tudom angolul azt...

Hogyan tudom angolul azt mondani, hogy haszonember? Benefit man?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, ha valaki mindenbol hasznot akar huzni es mindenkit ki akar hasznalni?Semmit nem szivessegbol tesz hanem haszonszerzesbol.

A szotarakat atbogaraztam,sejtesem szerint nincs közvetlen ilyen kifejezes az angolban.

2018. jún. 3. 17:38
 1/6 anonim ***** válasza:
22%
Gold digger
2018. jún. 3. 19:10
 2/6 anonim ***** válasza:
65%

A golddiggert nem erre hasznaljak, hanem aki a penzt lesi. Peldaul odamegy hozza egy atlagosnak tuno csavo, elutasitja “baratom van” szoveggel a csaj, majd meglatja, hogy szall be a Lamborghinibe a csavo, es gyorsan odafut, hogy “jajj de figyelj ma este azert talalkozhatunk, majd azt mondom a baratomnak hogy tanulnom kell”.

Haszonlesőnek nevezzük ezt, “grabber”-ként ismerem, esetleg “eager for gain” (kapzsi) “profit-seeking”. Az utóbbit inkább pénzügyileg lehet használni, csak a profitot nézi.

2018. jún. 3. 21:32
 3/6 anonim ***** válasza:
manipulator, user, freeloader, parasite
2018. jún. 3. 22:42
 4/6 anonim ***** válasza:
profiteer
2018. jún. 3. 22:44
 5/6 Vree ***** válasza:

A gold digger az egészen más: olyan nő, aki pénzbeli előnyökért házasodik (vagy jár valakivel).

A haszonlesőre az "opportunist" a megfelelő; mellékneve az "opportunistic". /Magyarban is létezik: opportunista/opportunizmus- de az interneten ne nézz utána, mert valamiért mindenki a Marxista lexikonból másolta ki a téves definíciót/

Másik jó szó az "anyagias": materialistic.

2018. jún. 4. 01:16
 6/6 anonim válasza:
0%
Benefit man :D mint egy szuperhős :D
2018. jún. 4. 01:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!