Olvasáskor szótanulás?
Igenen nyelvű regény olvasása közben bizonyos szavakat megjegyzünk. De mi a helyzet az ismeretlenekkel?
Olyan eset érdekelne, mikor még bőven van ismeretlen szó a könyvben.
-kiírjátok az ismeretlen szavakat és megtanuljátok később?
-nem foglalkoztok az ismeretlen szavakkal többet. Csak addig érdekel, míg megérted a leírt mondatot?
-Egyéb: (mi az?:)
A valahogyan megtanult szavakat végleg megjegyzitek, vagy bőven sok felejtődik?
Vannak olyan szavak, amiket csak felismersz, de magadtól nem mondanál, és le sem tudod írni?
Sok ilyen szó van?
Itt van néhány komment
https://www.youtube.com/results?search_query=+bagdy%2C+idege..
Nekem az vált be, hogy az ismeretlen szavakat olvasás közben felírom (de akkor nem szótárazok) csak akkor nézem meg azonnal, ha egyébként a mondat érthetetlen lenne.
Utána ezeket a szavakat kiszótárazom és kártyákra írom. Másnap átnézem, de külön nem tanulnom nagyobb eröfeszítéssel.
Rövidesen a legtöbb kiírt szót megértem, és idövel használni is tudom.
Én is belekezdtem a nyelvtanulásba, en egyelőre csak képregényeket olvasok. A telefonomon szoktam olvasni vagy a laptopon. Ha találok ismeretlen szavakat, akkor azokat bepötyögöm a szótárba és lefotózom (leprintelem) őket. Ha már úgy érzem elég összegyűlt belőlük, akkor abba hagyom az olvasást és beírom a szótárfüzetembe ABC sorrendben a kigyűjtött szavakat.
Később felcsapom a kis szótárfüzetemet, hozok mellé tollat, színes ceruzát/ filctollat és papírt, majd lerajzolom a szavakat. Szeretek írni, vannak saját magam által megalkotott karakterek, általában őket kényszerítem a megadott szavakkal kapcsolatban valami kis humoros jelenetbe. Igyekszem magam arra kényszeríteni, hogy egy-egy szót mondatba foglaljak, ami a karakterek fölé-mellé megy szövegbuborékban.
Minden megrajzolt szó a fejemben maradt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!