Ti milyen módszerrel tanuljátok meg a szavakat? Egy nap hányat tanultok és így mennyi időbe telik? Na és mennyi marad meg belőle másnapra, vagy akár a jövő hétre?
Attól függ, mihez kell -
Néha tényleg jobb lassabban haladni, de úgy, hogy
jobban megmaradjon
1000 szó? én úgy hallottam, hogy az alaphoz is kell legalább 2000, középhez 5000.. vagy rosszul tudtam? :o
nem a nyelvvizsgára gyúrok :D hobbiból szeretném elkezdeni a koreai nyelvet. ez a példamondatos ötlet nagyon jó, mert ha knotextusba helyezzük a szavaakt akkor könyebben marad meg :) én az ankival fogok kifejezéseket tanulni :)
na meg filmekkel, dalszövegekkel és később könyvekből is... már amennyit ezekből meg lehet tanulni :S
én minden nap fogok szavaakt tanulni, de hogy mennyit azt nem tudom. szerintem heti 10 szó égetően kevés, annyival nem tudnám normálisan gyakorolni a nyelvet. nekem még napi 10 is kevésnek tűnik o.O talán túl sokat akarok :) de mindenesetre ez a mondatos módszer nagyon jó, mert így nem csak a szavakat hanem a nyelvtant is lehet gyakorolni :D
plusz még van az a módszer hogy felolvassuk hangrögzítőre a szavakat/kifejezéseket/mondatokat, aztán azt párszor vagy ahányszor kedvünk van, meghallgatjuk. én még nem próbáltam, de állítólag működik ez is!
Én is Ankival tanulok, szerintem napi 5-10 szó az ideális. Többet teljesen felesleges tanulni, úgysem fogod tudni úgy megjegyezni hosszú távon, hogy rendesen használni is tudjad, különböző jelentéseit felismerni stb.
(Tegyük fel hogy 20 szót tanulnál meg mindennap, az 7300 szó évente, közel 15 ezer szó két év alatt. Az egy nagyon jó felsőfokú szókincset jelent. 100 nyelvtanulóból 1 ha van, aki képes lehet nagyon jó felsőfokon megtanulni egy nyelvet két év alatt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!